ALMANYA

Almanya’da Türk markasına ait baharat geri çağrıldı!

Almanya’da satılan bir Türk markasına ait baharat, içerisinde fazla miktarda kimyasal madde bulunduğu için geri çağrıldı.

Abone Ol

Almanya’da marketlerde satışı yapılan Yalcinkaya Baharat Ticareti GmbH’ya ait kırmızı toz biberler, içerisinde fazla miktarda Mikotoksin Aflatoksin B1 tespit edilmesi üzerine geri çağrıldı.

Şirket açıklamasında, son kullanma tarihi 15.01.2026 olan 150g Paprika tatlı baharat karışımı kavanozlarının geri çağrıldığı duyuruldu.

Aflatoksin B1, bazı küf türleri tarafından üretilen ve insan sağlığı için tehlikeli olabilen bir mikotoksindir. Bu toksin, özellikle karaciğerde hasara yol açabilir ve uzun süreli maruziyet durumunda kansere neden olabilir.

Geri toplatılan ürün bilgileri:
Ürün:
Yalçınkaya Tatlı biber
Son kullanma tarihi: 15 Ocak 2026
Ambalaj: 150g
Parti numarası: 1501/24
EAN kodu: 4260276622047

İlgili ürünü daha önce satın alan müşteriler, faturasını ibraz etmeden ürünü alışveriş yaptığı mağazaya götürerek satış bedelini iade alabilirler.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.