Bavyera eyaletinde okullar 29 Temmuz itibariyle yaz tatiline girdi. Ancak bir anne okulu kandırıp erkenden tatile çıkmak ve uçak biletini daha ucuza getirmek isterken, sınır polisinin dikkatli davranması sonucu 1000 euro ceza ödemek zorunda kaldı.

Yaz tatili başlamadan yedi yaşındaki kızı ile birlikte Memmingen Havalimanı'na giden anne sınır polisine aileden birisinin öldüğünü ve cenaze için ülkeyi hemen terk etmek zorunda olduklarını söyledi.

Bu durumdan şüphelenen polis ise okul ile irtibata geçti. Ancak annenin yanlış okul adı verdiği ve ölüm konusunda doğruyu aktarmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine polis, annenin tatil için yalan söyleyerek çocuğunu okula göndermediği gerekçesiyle, 1.000 euro para cezası kesti.

İki anne daha yakalandı
Sınır polisi Memmingen Havalimanı'ndan çıkış yapan ve okul muafiyeti gösteremeyen, yaşları 9 ile 12 arasında çocukları olan iki annenin daha tespit edildiğini ve bu kişilere de biner euro para cezası kesildiğini duyurdu.

Bavyera İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, polisin özellikle okuldan kaçanları aramadığını ancak okul çağındaki çocukların ve gençlerin tatil başlamadan yurtdışına çıkacağı için polis kontrolünde tespit edildiğini belirtti.
©Sonhaber.eu

Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş