ALMANYA

Almanya’da vatandaşlık parası alanların sayısı 5,5 milyona ulaştı

Almanya'da vatandaşlık parası alan kişi sayısı 5,5 milyonu geçti. Bunların 4 milyona yakını çalışamaz, 1,5 milyonu ise çalışabilir vatandaşlardan oluşuyor.

Abone Ol

2024 yılının Mayıs ayına kadar, Almanya’da çalışabilir durumda olan yaklaşık 4 milyon kişi ile sağlık durumu çalışmaya elverişli olmayan 1,5 milyon kişi vatandaşlık parasından faydalandı. Böylece toplamda 5,5 milyon kişi bu destekten yararlandı.

Bakan Heil: Turbo İş Programı’ndan memnunum
Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, geçtiğimiz yıl “Turbo İş Programı”nı duyurmuştu. Bu program, özellikle Ukraynalıların hızlı bir şekilde işe yerleştirilmesini hedefliyordu. Heil, bu programdan memnun olduğunu ve birçok vatandaşın bu kapsamda çalışmaya başladığını ifade etti.

'Turbo İş Programı’ başarısı
Öte yandan, özellikle temizlik sektöründe büyük sıkıntılar yaşanıyor. Sektörde yaklaşık 100 bin iş pozisyonu boş durumda. Şirketler, yeni çalışanlar bulmakta zorlandıklarını belirterek “Turbo İş Programı”nın başarısız olduğunu savunuyor.

Başlıca sebep çalışmak istemeyenlere baskı yapılmaması
Uzmanlara göre, bu durumun başlıca sebebi iş bulmaya sıcak bakmayan vatandaşlara yönelik baskı araçlarının yetersiz olması. Bakan Heil, çalışmak istemeyen kişilerin 2 ay boyunca vatandaşlık parasından mahrum kalacaklarını belirtmişti. Ancak uzmanlar, bu durumun uygulanmasının zor olduğunu ve vatandaşlık parasının tamamen kesilmesi önünde birçok bürokratik engel bulunduğunu ifade ediyor.
Kaynak: Camia Haber

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.