Vatandaşlık parası başvurusunda bulunanlar artık e-posta ile başvuru yapamayacak. İş Merkezleri (Jobcenter), güvenlik gerekçesiyle başvuruları sadece dijital platform üzerinden kabul edecek.

Bu değişiklik hukukçular tarafından eleştirilse de, İş Merkezleri bu kararı kimlik avı ve dolandırıcılık girişimlerine karşı önlem olarak alındığını belirtiyor.

“Gegen Hartz.de sitesinde yer alan bilgiye göre, vatandaşlar başvurularını artık sadece jobcenter.digital adlı sistem üzerinden yapabilecekler. Vatandaşlık parası gibi sosyal yardımlardan yararlananlar, Federal İş Ajansı’nın eHizmetler (eServices) sistemine kayıtlı değillerse bu platform üzerinden kayıt oluşturabiliyor.

Sisteme kayıt olan kullanıcılara, İş Merkezi ile şifrelenmiş bir yöntemle güvenli bir şekilde yazışabilecekleri bir online posta kutusuna erişim imkanı tanınıyor.

Ancak, e-posta yasağının hukuka aykırı olduğu ve başvuru sahiplerinin iletişim haklarını kısıtladığı eleştirileri gündemde. Hukukçular yeni düzenlemenin hukuka aykırı olduğu eleştirisinde bulunuyor.

Çalışma ajanslarının, başvuru sahiplerine formel olmayan bir iletişim yöntemi sunma yükümlülüğü bulunduğunu belirten hukukçular bu yöntemlerin, e-posta, telefon, faks, şahsen görüşme ve yazılı iletişim yollarını kapsadığına dikkat çekiyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: jobcenter.digital

Almanya’yı tehdit eden istilacı karıncalar elektrik ve internet kablolarını kemiriyor Almanya’yı tehdit eden istilacı karıncalar elektrik ve internet kablolarını kemiriyor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi