ALMANYA

Almanya’da yanlış eve baskın yapan polis Türk gencini hastanelik etti

Almanya’da polis isim benzerliği nedeniyle Türk ailenin evini bastı. Eve giren polisler, suçsuz genç Ercan Tümer’in elmacık kemiğini kırdı, gözünü şişirdi.

Abone Ol

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde Düsseldorf kenti yakınlarındaki Monheim kasabasında 20 Temmuz Perşembe günü saat 04:00’da bir Türk ailenin evini basan Özel Harekat Polisleri, aniden Ercan Tümer’in yatak odasına girerek genci yakalamaya çalıştı.

Camia Haber sitesinde yer alan habere göre, baskın sırasında darp edilen Ercan Tümer’in elmacık kemiği kırıldı, gözü şişti.

Ercan Tümer’in babası Fatih Tümer, saldırıda aldığı yaralar sebebiyle oğlunun Düsseldorf Üniversitesi kliniğine kaldırılan kaldırıldığını ve 2 Temmuz’da kırılan elmacık kemikleri nedeniyle ameliyata gireceğini açıkladı.

Arama emrinin kaynağı
Elde edilen bilgiye göre; Ercan Tümer’in evini arama emri Düsseldorf mahkemesi tarafından, bir olayda yaralanan Ahmed Eid ve Hussein Dib isimli iki şahsın ifadesine dayanılarak verildi. Tahminen Rocker grubu diye bilinen çetelerin aralarında kavga çıkması sonucunda Ercan Tümer isimli bir şahsın Ahmed Eid ve Hussein Dib isimli iki kişiye elindeki balta ve bıçakla saldırdığı ifade edilen mahkeme emrinde, saldırıda Ahmed ve Hussein adlı kişilerin ağır yaralandığı kaydedildi. Olayda Ercan Tümer adlı kişinin de yaralandığı belirtildi.

Zafer Sırakaya’dan açıklama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Ercan Tümer adlı vatandaşın Alman polisi tarafından evinde darp edilmesiyle ilgili, "Masum bir vatandaşımızı hedef alan ve haksız, hukuksuz, keyfi bir uygulamayla ağır bir şekilde mağduriyetine neden olan bu baskını şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yayınlayan Sırakaya, “Almanya’daki Başkonsolosluğumuz başta olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımızla bu skandal baskının tüm yönleriyle aydınlatılması için her türlü hukuki ve diplomatik girişimi gerçekleştireceğiz.” dedi.

Baskını "insanlık dışı" olarak niteleyen Sırakaya, açıklamasında, "En temel insan hakları ve uluslararası hukuk normlarından uzak bu baskının sadece bir isim benzerliğinden kaynaklandığı ortaya çıkmasına rağmen şu ana kadar aileden özür dilenmemiş olması kabul edilemez bir durumdur." ifadesine yer verdi.

Baba Tümer isyan etti
Baba Fatih Tümer, sabah saat 4’de evinin kapısının patlayıcı ile patlatıldığını ve oğlunun hastanelik edildiğini belirtirken, “Polis ancak korumasız insanları dövmesini becerebiliyor.” ifadesini kullandı. 

Fatih Tümer oğlu Ercan’ın bir çete savaşına ismi karışan başka bir “Ercan” isimli kişi ile karıştırıldığını, oğlunun bu zamana kadar her hangi bir yasa dışı davranışının olmadığını açıkladı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.