Almanya’da doğu ve batı arasındaki fark hala büyük olsa da ülke genelinde yaşanan kreş açığı krizi derinleşmeye başladı. Yüzbinlerce çocuk için uygun kreş bulunamıyor. Alman Ekonomi Enstitüsü'nün (IW) yayınladığı bir rapora göre üç yaş altı çocukların yüzde 13,6’sı uygun bir yer bulunamadığı için kreşe gidemiyor.

Rapora göre üç yaş altı çocuklar grubunda bin 154 milyon çocuktan 306 bin 100 çocuk kreş hizmeti alamıyor. Bu gruptaki çocuklar için ülkedeki kreş sayısı ise yaklaşık 848 bin.

IGMG, engelliler için umre ziyareti düzenliyor IGMG, engelliler için umre ziyareti düzenliyor

Araştırma aynı zamanda kreş açığı konusunda Doğu ve Batı Almanya arasındaki farkın hâlâ büyük olduğunu gösteriyor. elde edilen verilere göre bu yıl Batı Almanya'da 277 bin 900 çocuk kreş yeri bulamadı. Doğu Almanya’da bu sayı 28 bin 200 olarak belirlendi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş