ALMANYA

Almanya’da Z kuşağı internette, yaşlılar ise telefonda dolandırılıyor

Almanya’da internet dolandırıcılığı kurbanları arasında Y ve Z kuşağı kişiler çoğunlukta. Yaşlılar ise daha çok telefon dolandırıcılığı kurbanı

Abone Ol

Dijital banka Revolut tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Almanya’da Z kuşağı olarak adlandırılan 18-27 yaş arasındaki gençlerin ve Y kuşağı olarak anılan 28-43 yaş arasındakilerin daha fazla internet dolandırıcılığı kurbanı olduğu ortaya çıktı. 

Araştırmaya göre tüm nesillerde sosyal ağlar, en yaygın dolandırıcılık yöntemi olarak ortaya çıkıyor. Sahte web siteleri üzerinden yapılan dolandırıcılık da tüm gruplarda yaygın. Sadece “baby-boomer” olarak adlandırılan 60-78 yaş aralığındaki kişilerde telefon dolandırıcılığı, yaklaşık yüzde sekiz oranıyla hala kayda değer bir yükseklikte.

Geçen yıl rapor edilen internet üzerinden yapılan dolandırıcılık vakalarının yüzde 72’sinde kurbanın Z kuşağı gençlerden oluştuğu, yüzde 28’inin ise yaşlılardan oluştuğu belirlendi. Z ve Y kuşağındakilerin kurban olma olasılığı ise “baby-boomer”lara göre neredeyse 2,5 kat daha fazla.

Yaşlılar daha çok para kaybediyor
Yaşlılar dolandırıcılıklara daha az maruz kalsa da, kaybettikleri para miktarı gençlere göre oldukça yüksek.

Araştırma aynı zamanda Almanya'daki Baby-boomer kuşağı kuşağının daha az aldatıldığını ancak önemli ölçüde daha fazla para kaybettiklerini gösteriyor. Nesiller karşılaştırıldığında Z ve Y kuşağı sırasıyla ortalama 416 ve 532 euro kaybederken, bu sayı bay boomer’larda binleri hatta on binleri buluyor.

Araştırmaya göre tüm nesillerde sosyal ağlar, en yaygın dolandırıcılık yöntemi olarak ortaya çıkıyor. Sahte web siteleri üzerinden yapılan dolandırıcılık da tüm gruplarda yaygındı. Sadece Baby Boomer'larda telefon dolandırıcılığı, yaklaşık yüzde sekiz oranıyla hala kayda değer bir rol oynuyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.