Federal İstatistik Ofisi'nin açıkladığı verilere göre, Avrupa'da en çok Alman göçmenin yaşadığı yer İsviçre. Bu ülkeyi, Avusturya ve İspanya takip ediyor.

Federal İstatistik Ofisi 2023 yılı başında yaklaşık 315 bin 960 Alman vatandaşının İsviçre’de yaşadığını açıkladı. Açıklamada bu ülkede yaşayan Almanların sayısının 2022’ye göre yüzde 1,5 arttığı belirtildi.

Göç eden Almanların yoğun olduğu ikinci ülke ise Avusturya. Almanlar için Avrupa'daki en popüler ikinci göç noktası olan Avusturya’da 2023 yılı başında bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,7 artışla, yaklaşık 225 bin 10 Alman vatandaşı yaşıyordu. Avusturya’nın bu kadar popüler olmasının nedeni coğrafi yakınlık ve dil engelinin olmaması olarak nitelendiriliyor.

Almanların göç için rağbet ettiği üçüncü ülke ise İspanya. İspanya'da 2023 yılı başında yaklaşık 125 bin790 Alman vatandaşı ikamet ediyordu. 2022’de 142 bin 630 Alman vatandaşının bu ülkede yaşadığı belirtiliyor. 
©Sonhaber.eu

Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş