Geçtiğimiz aylarda kara sınırlarında kontrollere başlayan Almanya’nın ardından bir AB ülkesi daha sınır kontrollerine başlama kararı aldı. Fransa başbakanı Barnier kararı sosyal medyasından duyurdu.

Fransa, 1 Kasım'dan itibaren tüm kara sınırlarında geçici kontroller başlatma kararı aldı. Fransa Başbakanı Michel Barnier, bu önlemin Nisan ayına kadar yürürlükte kalacağını açıkladı.

Fransız hükümeti, sınır kontrollerinin geçici olarak yeniden başlatılmasının nedenleri arasında terör saldırılarına karşı güvenliği artırma ve belgeleri olmayan göçmenleri durdurma amacı olduğunu belirtiyor. Bu yıl Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları sırasında da benzer önlemler alınmıştı.

Fransa'da kadın cinayeti: Türk anne eşi tarafından öldürüldü, katil teslim oldu Fransa'da kadın cinayeti: Türk anne eşi tarafından öldürüldü, katil teslim oldu

Fransa, İtalya sınırında özellikle bu ülkeden gelen göçmen akışı nedeniyle zaten yoğun kontroller yapıyordu. Barnier, İtalya ile olan işbirliğinden memnun olduğunu belirterek, hükümetin kontrolleri genişletme kararı aldığını açıkladı. Başbakan "Kontrollerin etkili olduğunu gördük ve bu yüzden tüm sınırlarımızda uygulamaya koyacağız." ifadesini kullandı.

Kasım ayında başlayacağı belirtilen kontroller, Belçika, Lüksemburg, Almanya, İsviçre, İtalya ve İspanya ile olan sınırları kapsayacak. Şu an için kontrollerin ne kadar sıkı olacağı belli değil. Bu ülkeler Schengen Bölgesi'nin bir parçası olduğu için normal şartlarda AB vatandaşlarının serbest dolaşım hakkı bulunuyor ancak ülkeler, geçici olarak sınır kontrolleri uygulama hakkına sahip.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Sosyal medya

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi