DÜNYA

Almanya’dan Türkiye’ye giden araçta 13 bin euroluk bilezik ele geçirildi

Sırbistan Gümrüğü bu ay iki ayrı araçta beyan edilmeyen ziynet eşyaları yakaladı. Türkiye’ye giden bir araçta 13 bin euroluk bilezik ele geçirildi.

Abone Ol

Sırbistan Gümrüğünce yapılan açıklamada Almanya’dan Türkiye’ye giden bir araçta 13 bin 200 euroluk bilezik ve bir başka araçta ise 3 bin euroluk bir yüzük ele geçirildiği belirtildi. İki olayda ele geçirilen değerli takılara mahkeme kararına kadar el konuldu.

13 Bin euroluk bilezik
Gümrükten yapılan açıklamaya göre ilk olay 4 Ekim 2024'te  Horgoš Sınır Kapısı Almanya'dan Türkiye'ye yolculuk eden bir araçta yaşandı. Araçta gitmekte olan iki yolcu yanlarında beyan edecek bir şey olmadığını belirtti. Ancak yapılan detaylı aramada yolcunun kişisel eşyalarının bulunduğu sırt çantasında orijinal ambalajı içerisinde "Bvlgari" marka lüks bir altın bileklik bulundu. Bilekliğin satış değerinin 13 bin 200 euro olduğu belirtildi.

Pırlanta yüzük
Başka bir durum ise 7 Ekim'de Macaristan'dan Sırbistan'a açılan Kelebija sınır kapısında yaşandı. İki kişinin yolculuk ettiği bir araç detaylı denetime alındı. Her iki kişi de yanlarında beyan edilecek bir şey olmadığını belirtse de araç içindeki aramada değeri 3.000 euronun biraz üzerinde,

"Forever" markalı orta kısmı pırlanta ve kesme pırlantalarla kaplı altın bir yüzük bulundu. Yolcuların uyrukları ve aracın hangi ülkeye ait olduğu bilgileri paylaşılmadı.

Gümrük yetkilileri yolcular hakkında soruşturma başlatırken, ele geçirilen bilezik ve yüzüğe mahkeme tarafından verilecek karara kadar el konuldu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.