Yüzyılın en vahsi terör örgütünün eski esnaf imamı Aydın Aslantaş'ın itirafları Almanya'da büyük yankı yaptı. Örgütün Almanya'da insanları nasıl kandırdığından itiraflar sayesinde haberdar olduklarını dile getiren Almanyalı Türkler, Aslantaş gibi itirafçıların çıkıp FETÖ hakkında tüm bildiklerini anlatmasını istedi. Bu itirafların Almanya'nın gözünün açılmasına da katkı sağlayacağını belirten vatandaşlar, "Almanya kendi içlerine de sızan bu hain örgütü daha iyi tanımış olur" dedi.

BİLİNÇLENMEYE KATKI SAĞLADI
Frankfurt yakınlarındaki Langen kasabasında yaşayan işadamı Tefik Özcan, "Aydın Aslantaş ve onun gibi isimlerin çıkıp FETÖ'yü anlatması hain örgütün gizli gerçeklerinin ortaya çıkmasına katkı sağlayacaktır. Ne kadar çok insan konuşursa Almanya'nın da ikna olması o derece kolay olacaktır.
Vatandaşların bilinçlenmesine katkı sağlayan Aydın Aslantaş ile SABAH'a teşekkürler" dedi.

BİNLERCESİ DE SUSMAMALI
Almanya'nın Rüsselsheim kasabasında inşaat firması sahibi olan Mehmet Kocagöl şunları ifade etti: Avrupa'daki vatandaşlarımızın çoğu yardımsever ve iyi niyetli. Bunu FETÖ gibi terör örgütleri iyi görmüş. Bu yazı ile iyi niyetli vatandaşlarımızın nasıl, ne şekilde sömürüldüğünü, örgüt içinde yer almış, imamlık yapmış bir isimden öğrendik. Ancak onun gibi binlerce kişi var konuşmayan. Alman makamlarının da artık bu FETÖ gerçeğini görmelerini ve faaliyete geçmelerini bekliyoruz. SABAH'a yazı dizisi için teşekkürler.

VATANDAŞ ARTIK BİLİNÇLENMELİ
15 Temmuz darbe girişiminden sonra Frankfurt'ta kurulan Uluslararası Seferberlik Halk Harekatı Derneği Başkanı Mehmet Barbaros Öztürk ve yardımcısı Levent Karaca, "FETÖ'nün iç yüzünü vatandaşlarımız yeterince bilmiyor. Alman komşularımıza, iş arkadaşlarımıza ve çevremize bundan dolayı yeterince FETÖ'yü anlatamıyoruz. Halk bilinçlenince darbe girişimlerinin de önüne geçilir. Örgüt içinden gelenlerin anlatımları vatandaşlarımızın doğruyu seçmesine ışık tutacaktır" dedi.

DARBECİLER TESLİM EDİLMELİ
Ali Kanlı ise şunları dile getirdi: SABAH'ın günlerdir yayınladığı haber dizisini ilgi ile takip ettim. FETÖ'nün iç yüzü ve karanlık yüzü ortaya döküldü. Toplumdan topladıkları paraların nereye gittiğini açıklasınlar. Almanya'nın kendilerine sığınan FETÖ terör örgütü mensupları ile FETÖ'cü darbecileri teslim etmesini bekliyoruz. Yoksa bu FETÖ'cüler kendilerine de zarar verecek.

TÜRK ESNAFIN GÖZÜ AÇILDI
Wiesbaden kentinde esnaflık yapan Mehmet Ali Yeşilbaş, "Her gün heyecanla yazı dizisini takip ettim. Esnafa ve paralı kişilere örgütün nasıl yaklaşıp ikna ettiğini, neleri koz olarak kullandığını okuyunca şok oldum. Eğitim, kurban ve diğer yardımların nasıl suistimal edildiğini açıkça gördüm.
Aydın Aslantaş'a cesaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Bilgi sahibi olanlar konuşamıyor. SABAH da anlatılanları tüm açıklığıyla yayınlayıp bizleri bilinçlendirdi. İçlerinden kopan birinin anlattıkları ciddiye alınmalı" diye konuştu.

ALMANYA DA MÜCADELE ETSİN
Mustafa Tekdemir şunları söyledi: Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Pensilvanya'daki şarlatanın Almanya'daki Türk toplumunu nasıl kandırdığını SABAH'ın haberi ile görmüş olduk. İtirafçıların artmasını ve FETÖ'nün kirli yüzünü anlatmalarını bekliyoruz. Cesur olun ve FETÖ'nün ne denli tehlikeli bir terör örgütü olduğunu topluma anlatın. FETÖ ve mensuplarına sahip çıkan Almanya'nın da buna son verip FETÖ mücadelesine katılmasını bekliyorum.

İNSANLAR CESARET ALMALI
Ali Usta, "SABAH'ın yazı dizisini ilgi ile okuduk. Dizi, FETÖ'nün Almanya'da da vatandaşları kandırdığını ve himmet adı altında topladığı paraları nasıl Pensilvanya'ya aktardığını ortaya koydu. FETÖ'nün içinde yer alan ya da ayrılanların bu yazıdan cesaret almasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

O AKREP SENİ DE SOKAR
Murat Akyüz, "Almanya'nın FETÖ ve mensuplarına kucak açmasını kınıyorum. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi besledikleri akrep gibi FETÖ terör örgütü Almanya'yı da sokabilir. FETÖ hakkında cesur olun ve çirkin yüzünü topluma anlatın. Himmet paraları ile ihanet ettiklerini ortaya koysunlar" diye konuştu.
Sabah.de