ALMANYA

Almanya’nın Brandenburg Eyaletinde seçimin galibi SPD oldu

Brandenburg'da yapılan eyalet meclisi seçimlerini yüzde 30,9 oy alan SPD kazandı. Aşırı sağcı AfD ise seçimde yüzde 29,2’lik oy oranı ile ikinci oldu.

Abone Ol

Almanya’nın Brandenburg eyaletinde yapılan eyalt meclisi seçimlerinin geçici sonuçları açıklandı. Sosyalist parti SPD 1990'dan bu yana sekizinci kez seçim zaferi elde etti ve oy oranını bir önceki seçime göre 4,7 puan artırdı. 

Anketlerde uzun süredir önde görülen aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, yüzde 29,2 oy alarak ikinci sırada yer aldı. AFD, 2019 seçimlerine göre oyunu 5,7 puan yükseltti.
 
İlk kez seçime katılan Sahra Wagenknecht İttifakı (BSW) ise yüzde 13,5 oy alarak üçüncü parti oldu. 

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) yüzde 12,1 ile tarihindeki en kötü sonucunu alırken, Yeşiller, Sol Parti, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Hür Seçmenler yüzde 5 barajını aşamayarak meclise giremedi.

Seçimlere katılım oranı yüzde 72,9 ile bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaştı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.