Almanya’da kısa çalışma ödeneği süresi uzatıldı Almanya’da kısa çalışma ödeneği süresi uzatıldı

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Almanya’da her dört kişiden biri göçmen kökenli. Federal İstatistik Dairesi’nin (Destatis) son raporuna göre, 2023 yılında 18 yaş ve üzerindeki nüfusun yüzde 25’i göçmen kökenli bireylerden oluşuyor. Bu grup, yaklaşık 7,1 milyon seçmeni temsil ediyor ve 2025 Federal Meclis seçimlerinde önemli bir etkiye sahip olacak.

Almanya’daki göçmen nüfus, 1950’den bu yana ülkeye göç eden bireyler ve onların çocuklarından oluşuyor. 15 milyon kişi birinci kuşak göçmenlerden oluşurken, 4,5 milyon kişi ise göçmen çocukları.

Göçmenlerin yarısından fazlası Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarından oluşurken, AB dışından gelen gruplar arasında Ukraynalı savaş mültecileri ve Hindistan’dan gelen vasıflı işçiler dikkat çekiyor. Türkiye, Almanya’ya iltica başvurularında Suriye ve Afganistan’ın ardından üçüncü sırada yer aldı.

Almanya’da iş gücünün üçte ikisini nitelikli göçmenler oluşturuyor. Federal hükümet, iş gücünü korumak için her yıl 400 bin kişilik bir göç almayı hedefliyor.

Göçmenlerin seçimlerdeki rolü
Destatis verilerine göre, göçmen kökenli seçmenler ortalama 32 yıldır Almanya’da yaşıyor. Ancak bu grubun seçimlere katılım oranı, göçmen olmayanların katılım oranına kıyasla daha düşük. Göçmen seçmenlerin 2025 seçimlerinde kritik bir rol oynayacağı öngörülüyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.