Almanya, Mesut Özil'in Alman Milli Futbol Takımı'nı bırakmasından sonra ırkçılık ve ayrımcılıgı tartısadursun, ülkedeki Türkler basarıları ile adlarından söz ettirmeye devam ediyor. Ibrahim Akın da (39) basarısı ile adından söz ettiren bir bilim insanımız. Hannover Tıp Fakültesi'nden birincilikle mezun olan Akın, henüz 36 yasında profesör unvanını alarak Almanya'nın en genç profesörler listesine girdi.



EN İYİLERDEN BİRİ
Aksaray'da dogan, ailesi ile birlikte Almanya'ya göç eden Prof. Dr. Akın, bugün Almanya'nın en iyi kalp uzmanlarından biri olarak kabul ediliyor. Kalp uzmanlarının en fazla iki dalda uzmanlastıgını ifade eden Akın, "Ben, girisimsel kardiyolojinin dört alanı olan anjiyo, ameliyatsız kalp-kapak yöntemleri, kalp pili ve ritim bozuklugu dallarında uzmanlastım. Bu da beni ülkedeki sayılı kalp uzmanlarından biri haline getirdi" dedi.

UZMANLARA KONFERANS
Akın, Almanya'nın çesitli Kalp Merkezleri ve Tıp Üniversiteleri'nde görev aldıktan sonra, 2013 yılında dünyanın en iyi hastanelerinden biri olan Heidelberg-Mannheim Üniversite Hastanesi Girisimsel Kardiyoloji Bölümü'nün basına getirildi. Akın'ın yüzlerce ulusal ve uluslararası bilimsel makalesi yayınlandı. Prof. Akın her sene uluslararası camiadan kalp uzmanlarına konferans veriyor.