ALMANYA

Almanya'nın en iyi ve en kötü tren istasyonları belli oldu

Almanya’nın en iyi ve en kötü istasyonları yayınlandı. Buna göre Leipzig Merkez İstasyonu en yolcu dostu istasyon olarak birinci çıktı.

Abone Ol

Rezervasyon platformu Omio Almanya'daki en iyi ve en kötü tren istasyonlarının güncel bir sıralamasını yayınladı. Toplam 30 istasyonun değerlendirildiği listede en yolcu dostu istasyonun Leipzig Merkez İstasyonu olduğu görüldü. Listenin en sonunda ise Bonn Ana İstasyonu yer aldı.

Omio'ya göre incelenen 30 uzun mesafe tren istasyonu arasında 100 puanla birinci olan Leipzig Merkez İstasyonu’nu 97,1 puanla Berlin, 77,3 puanla Dresden , 73,9 puanla Nürnberg ve 72,1 puanla Köln ana tren istasyonları takip etti.

Değerlendirme kriterleri
Omio, Almanya'daki en popüler 30 demiryolu destinasyonunu Dakiklik ve Olanaklar (engelsiz erişim, umumi tuvaletler, DB salonuna erişim, ortalama Google değerlendirmesi ve şehir merkezine uzaklık) ve Hizmet (mağaza sayısı, yeme-içme olanakları ve Wi-Fi) olmak üzere iki dalda dokuz faktör açısından test ettiğini belirtiyor.

En iyi üç istasyon
Günde 120 bin yolcunun ziyaret ettiği ve engelsiz erişim, umumi tuvaletler, ücretsiz Wi-Fi ve DB Lounge gibi özelliklere sahip Leipzig Merkez İstasyonu, dakiklik ve iyi tesis özelliği ile birinci sırada aldı. İstasyon aynı zamanda toplam 69 mağazasıyla da sıralamadaki en büyük alışverişe elverişli istasyon oldu.İncelenen dönem boyunca tüm trenlerin yüzde 72'si Leipzig Merkez İstasyonu'ndan zamanında kalktı, bu oran yüzde 63 olan ortalamanın oldukça üzerinde.

Almanya'nın en iyi ikinci tren istasyonu olan Berlin Merkez İstasyonu, incelenen dönemde yüzde 77 oranında dakik seferler gerçekleştirdi. Bu da Berlin Merkez İstasyonu'nu Almanya'nın en güvenilir tren istasyonlarından biri haline getirdi. Geniş mağaza yelpazesi (toplam 50 adet) de bu iyi sonuçta belirleyici oldu.

Dresden'in ana istasyonu, Berlin'in ardından sıralamada üçüncü oldu. Dresden, tesislerinin yanı sıra dakiklik konusunda da iyi not aldı. Tüm trenlerin yüzde 79'u Dresden Merkez İstasyonu'ndan zamanında kalktı. Bununla birlikte, kazanan üç istasyon arasında Dresden'in ana istasyonu şehir merkezine yaklaşık 1,2 kilometre ile en uzak olanı arasında yer aldı.

Almanya'nın en kötü tren istasyonu
Omio araştırmasına göre Bonn Merkez İstasyonu'ndan seyahat eden herkesin güçlü sinirlere ihtiyacı var. Buradaki trenler genellikle geç kalkıyor. Tüm trenlerin yalnızca yüzde 41'i planlandığı gibi zamanında kalkıyor. Ayrıca, bir şey satın alma (sadece beş mağaza) veya bir şeyler yeme (sadece üç restoran) fırsatı neredeyse yok.

Trenlerde dakiklik konusunda Bielefeld ana istasyonu (yüzde 51) ve Duisburg ana istasyonu (yüzde 52) da sondan ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

Omio sıralamasına göre Almanya'daki en iyi ve en kötü tren istasyonlarının tam listesi:

  1. Leipzig ana istasyonu, genel puan: 100.0
  2. Berlin Merkez İstasyonu, genel puan: 97.1
  3. Dresden ana istasyonu, genel puan: 77,3
  4. Nürnberg Merkez İstasyonu, genel puan: 73,9
  5. Köln Merkez İstasyonu, genel puan: 72,1
  6. Frankfurt (Ana) ana istasyonu, genel puan: 72,0
  7. Münih Merkez İstasyonu, genel puan: 65,3
  8. Hannover Merkez İstasyonu, genel puan: 65,1
  9. Hamburg ana istasyonu, genel puan: 55,5
  10. Düsseldorf ana istasyonu, genel puan: 50,9
  11. Essen ana istasyonu, genel puan: 47,6
  12. Bremen ana istasyonu, genel puan: 47,2
  13. Karlsruhe ana istasyonu, genel puan: 46,3
  14. Saarbrücken Merkez İstasyonu, genel puan: 45,7
  15. Freiburg (Breisgau) ana istasyonu, genel puan: 43,5
  16. Köln Messe/Deutz, genel puan: 42,2
  17. Kiel ana istasyonu, genel puan: 40,7
  18. Mannheim Merkez İstasyonu, genel puan: 39,8
  19. Stuttgart ana istasyonu, genel puan: 38,8
  20. Giessen'in genel puanı: 36,9
  21. Münster (Westf) ana istasyonu, genel puan: 34,8
  22. Aachen Merkez İstasyonu, genel puan: 31,0
  23. Dortmund ana istasyonu, genel puan: 24,4
  24. Braunschweig Merkez İstasyonu, genel puan: 24,3
  25. Kassel-Wilhelmshöhe, genel puan: 23,8
  26. Duisburg ana istasyonu, genel puan: 22,3
  27. Bielefeld ana istasyonu, genel puan: 17,4
  28. Augsburg ana istasyonu, genel puan: 16,4
  29. Frankfurt Havaalanı uzun mesafe istasyonu, genel puan: 6,3
  30. Bonn Merkez İstasyonu, genel puan: 0,0

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.