Münchberg DİTİB Mimar Sinan Camii gençlik kolu üyeleri kortej yürüyüşüne renk kattı.



Münchberg belediyesi tarafından organize edilen geleneksel kır festivaline; cami, kilise, okul, spor ve kültürel derneklerin temsilcileri katıldı.







Üç gün süren festivalde her gün farklı etkinlikler yapıldı. Festivalin açılışı şehir içinde bandolar eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı.







3 binin üzerinde katılımın olduğu festivalde yöre insanı Bavyera’nın yöresel kıyafetleri ve geyik derisinden kaşe elbiseleriyle yürüyüşe katıldı.







DİTİB Mimar Sinan Camii gençlik kolu üyeleri, Türk-Alman ve DİTİB bayrakları taşıdıkları festival kortejinde bindallı elbiseleriyle yürüdü.













Münchberg Belediye Başkanı Christian Zuber, yürüyüşe katılan DİTİB Mimar Sinan Camii gençlik kolu üyelerine teşekkür etti.







Münchberg DİTİB Mimar Sinan Camisi Başkanı Hikmet Kıylıoğlu, her yıl geleneksel olarak düzenlenen kır festivaline 2002 yılından bu yana katıldıklarını belirtti.







Kıylıoğlu,” 175 yıldır geleneksel olarak düzenlenen bu festivale derneğimizi ve kültürümüzü tanıtmak için katılıyoruz. Yerel yöneticiler ile gayet uyumlu bir çalışma içindeyiz. Bu ortamı bizlere hazırlayan ve bize mihmandarımız olan ve 20 yıl kadar bizlere başkanlık yapan onursal başkanımız Adem Cebeci’ye teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız bizatihi etkinlik çerçevesinde teşekkürlerini ilettiler. Uyum içerisinde bu birlikteliğin devamını diliyorum.” dedi.







Etkinliğe ayrıca Münchberg Belediye Başkanı Christian Zuber, kardeş şehir Amerika – Missouri Belediye Başkanı Jefferson City, eyalet milletvekilleri, Münchberg DİTİB Mimar Sinan Camii din görevlisi Abdulmuttalip Gökpınar, dernek başkanı Hikmet Kıylıoğlu ve onursal başkan Adem Cebeci, Nürnberg Dini Danışma Kurulu Başkanı Fuat Gökçebay ve Eyalet Birliği Başkanı Hasan Alan’nın yanı sıra yerel yöneticiler ile cami derneği üyeleri katıldı.







WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın







Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!