ALMANYA

Almanya’nın sınır kontrolleri kararı, Hollanda ve Avusturya'da tepkiyle karşılandı

Almanya'nın önümüzdeki haftadan itibaren tüm sınırlarında kontrollere başlama kararı, Hollanda'da endişe ile karşılanırken, Avusturya bu karara karşı çıktı.

Abone Ol

Almanya İçişleri Bakanı Faeser'in, Pazartesi gününden itibaren tüm kara sınırlarında pasaport kontrollerine başlanacağına dair açıklaması, komşu ülkeler ve taşımacılık şirketlerinde endişeye neden oldu. Avusturya ise bu karara karşı çıktı.

Almanya, ilk etapta 6 ay süreyle uygulanacak geçici pasaport kontrolleriyle, geçerli vizesi olmayan kişilerin ülkeye girişini engellemeyi planlıyor. Bu süre, Schengen bölgesindeki sınır kontrolleri için izin verilen azami süre. Bu bölgedeki ülkeler arasında Avrupa Birliği vatandaşları ve vize sahipleri serbestçe seyahat edebiliyor.

Taşımacılık sektörü endişeli
Hollanda Göç ve Sığınma Bakanı Faber, Almanya'nın aldığı kararı anladığını belirtti. Kendisinin de daha önce Hollanda'daki sınır kontrollerinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade ettiğini hatırlatan Faber, ticari trafiğin etkisinin en aza indirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Aynı endişe, Hollanda Taşımacılık ve Lojistik Birliği (TLN) tarafından da dile getirildi. TLN, koronavirüs döneminde ve geçen yaz Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında büyük sorunlar yaşandığını belirtti. Yapılan ek kontroller nedeniyle Almanya sınırında uzun bekleme sürelerinin oluştuğu, bunun da maliyetleri artırdığı kaydedildi.

TLN, ürünlerin zamanında teslim edilmemesinden endişe ediyor ve bunun ticaret üzerinde büyük etkileri olabileceğini belirtiyor.

Avusturya karşı çıkıyor
Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard, Alman medyasına yaptığı açıklamada, sınırda insanları geri göndermenin kabul edilemez olduğunu söyledi. Gerhard, federal polise sınırda geri gönderme işlemlerine izin vermemesi talimatı verdiğini belirtti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.