Hollanda gündemine bomba gibi düşen gizlilik komisyonunda köstebek olduğu iddiası ile başlayan tartışmaları konu edinen Powned, vekillerle yaptığı röportajında çirkin ifadeler kullanarak konuyu çarpıttı.

Hollanda Temsilciler Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren Gizlilik Komisyonu’nu diğer adı ile İstihbarat ve Güvenlik Komisyonu’ndaki belgelerin bir köstebek tarafından dışarı sızdırılması ile başlayan araştırma ve tartışmaların sonu gelmiyor. Geçtiğimiz şubat ayında yapılan görüşmelere bilindiği üzere sadece parti liderleri katılmıştı. Bu komisyonda bir köstebeğin olması parti liderlerini de zanlı konumuna soktu. Savcılık ve Devlet müfettişlerince ortaklaşa yürütülen soruşturma sonrası bir veya daha fazla parti lideri tarafından sızdırmanın gerçekleştirilmiş olacağı belirtildi.

Ancak savcılık bu açıklama sonrasında çok fazla adım atamadı çünkü söz konusu kişiler milletvekili ve parti liderleri idi.  Bu yüzden Hollanda Meclisi tarafından soruşturma açılması gerekiyor.  

Ancak medya mensupları olayın iç yüzünü öğrenmek için ellerinden gelen çabayı sarf ediyor. Bunlardan biri de Powned kanalı. Kanal muhabiri Rutger Castricum yakaladığı vekillerle kısa röportajlar yapmaya çalışıyor ve olayın Meclis vekillerindeki etkisini göstermeye çalışıyor. Ancak bay Castricum bu sefer tabiri caizse “yanlış sularda” geziniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=xR6qT1u3Ya4&feature=youtu.be

Denk Milletvekili Selçuk Öztürk ile röportaj yapan Powned muhabiri, ilk önce Hollanda Meclisindeki yaşananları soruyor ancak daha sonra rüşvet ve yolsuzluk konusunu Türkiye’ye bağlıyor.

''Niye bu kadar hiddetlisiniz, yolsuzluk sizin geldiğiniz ülkede ortaya çıktı” diyen muhabire, Selçuk Öztürk’ün haklı cevabı gecikmedi: “Ben senin kelime oyunlarını biliyorum. Geçmişimle ve geldiğim yerle gurur duyuyorum. Fakat öte yandan ben Roermond’dan geliyorum. Limburg’dan. Umarım bana bu şekilde hitap edersin. Ben Hollandalı bir vekilim”

©SONHABER.EU