Amersfoort Fahri Başkonsolosluğu, Türkiye ile Hollanda arasında imzalanan Dostluk Antlaşması'nın 100. yıl dönümü vesilesiyle 4 Ekim 2024 tarihinde Woudenberg'de düzenlenen törenle açıldı. Titus Kramer resmi olarak Amersfoort Fahri Başkonsolosluk görevine başladı. Törende Fahri Konsolos Kramer’in ekibi de belli oldu.

Törene Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, büyükelçilik ve başkonsolosluk ekonomi ve ticaret ataşeleri de katıldı. Heyet, açılış vesilesiyle yeni Fahri Konsolosluğu ziyaret etti ve burada bir dizi resmi temas gerçekleştirdi.

Konsolosluk ekibi görevde
Fahri Konsolos Kramer’in ekibi, Genel sekreter olarak Mehmet Keskin ve kültür danışmanı olarak Emin Batma, ticari hizmetler danışmanı olarak Michiel Hordijk dan oluşuyor. Bu üç isim, açılışta yaptıkları konuşmalarla görevlerinin önemine dikkat çektiler.

Türkiye-Hollanda Dostluk Antlaşması’nın 100. Yılında Amersfoort Fahri Başkonsolosluğu açıldı Türkiye-Hollanda Dostluk Antlaşması’nın 100. Yılında Amersfoort Fahri Başkonsolosluğu açıldı

Img 20241005 Wa0008 (1)

Sekreter Mehmet Keskin, yaptığı açıklamada, "Almış olduğumuz sorumluluğun farkındayız ve bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağız" diyen Keskin, fahri konsolosların iki ülke arasındaki ticari ve kültürel bağları güçlendirmek gibi görevler üstlendiğini belirtti.

Özellikle Hollanda'da yasayan Türkler ve iş insanlarını Hollanda toplumu ve kurumlarla arasında köprü olmaya çalışacağını söyleyen Keskin, "Hedefimiz, Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkileri daha da ileri taşımak" ifadelerini kullandı.

Kültür danışmanı Emin Batman ise, "Türkiye ve Hollanda arasında köklü bir geçmişe dayanan kültürel ilişkilerin daha da gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Amacımız iki ülke arasındaki dostluk köprüsünü güçlendirmek ve kültürel etkinliklerle bu bağı daha görünür kılmak" dedi.

Img 20241005 Wa0009 (1)

Batman, Türkiye'nin kültürel mirasını tanıtmak ve Hollanda’da yaşayan Türk toplumu ile daha geniş kitleler arasında kültürel bir diyalog yaratmak adına etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

İki ülke arasında ticari ve kültürel ilişkiler güçlenecek
Açılış töreninde yapılan konuşmalarda, Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ve ticari ilişkilerin köklü olduğu ve son yıllarda bu ilişkilerin daha da geliştiği ifade edildi. Yeni Fahri Konsolosluğun, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri güçlendirme noktasında önemli bir rol oynayacağı vurgulandı.

Fahri konsoloslar, bulundukları ülkede kendi ülkelerinin vatandaşlarını temsil etmenin yanı sıra, ticari ilişkileri geliştirmek ve kültürel bağları güçlendirmek gibi kritik görevler üstlenirler. Bu bağlamda, Mehmet Keskin ve Emin Batman’ın görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inanç dile getirildi.

Woudenberg’deki Fahri Konsolosluk, Türkiye ve Hollanda arasındaki dostane ilişkilerin gelecekte de gelişmeye devam edeceğinin bir göstergesi olarak görülüyor.
Haber: Sedat Tapan
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi