Hollanda genelindeki büyük şehirlere bakıldığında, sadece başkent Amsterdam’daki konut satış fiyatlarının kriz öncesi dönemdeki fiyatlara kadar yükseldiğinin görüldüğü belirtiliyor.

ING Ekonomi ofisinin, Hollanda Merkezi İstatistik Ofisi verilerine dayandırarak yaptığı açıklamaya göre Hollanda genelinde sadece Amsterdam’daki konut satış fiyatları, kriz öncesi fiyatlara kadar yükseldi.

Bu yılın ilk üççeyreğinde satışı yapılan konut sayısı 2007 yılının aynı dönemine göre yüzde 18 artış gösterdi. Diğer büyük şehirlerden Utrecht, Rotterdam ve Den Haag’daki satış oranları halen daha 2007 yılı satış oranlarının altında seyretmekte.

ING ekonomistlerine göre Amsterdam’daki konut satış fiyatları diğer şehirlere göre çok hızlı artış gösterdi. İki yıl önceki düşüşün ardından şuanda yüzde 18’lik bir fiyat artışı yaşanıyor. Örneğin o tarihlerde 200.000 euroya alıcı bulmaya çalışılan bir ev için şuanda 235.000 satış fiyatı biçiliyor.

Genel anlamda Amsterdam’daki fiyatlar her ne kadar kriz dönemine göre yüzde 3 daha düşük olsa da ekonomistler hızlı gelişme gösteren başkentte önümüzdeki yılın başında krizin öncesi dönemdeki fiyatların üstüne çıkılacağını tahmin ediyor.

SONHABER.EU