Polis, 39 yaşındaki Amsterdamlı bir adamı, polis gibi davranarak insanları dolandırdığı gerekçesiyle tutukladı. Adamın en az 8 kişiyi dolandırdığı belirtildi.

Amsterdam Polisi, Haziran ayından bu yana sahte bir polis tarafından dolandırıldıklarını belirten vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçti. Sahte polisin mağdurlara kara para akladıkları suçlamasında bulunarak telefonlarını, banka kartlarını ve PIN kodlarını aldığı ve banka hesaplarından 5.000 euroya kadar para çektiği belirtildi.

Hollanda’da hükümetin 2025 planları cebimizi nasıl etkileyecek? Hollanda’da hükümetin 2025 planları cebimizi nasıl etkileyecek?

Adamın en son işlediği suçta ise erkekleri küçüklerle cinsel ilişkiyle suçladığı ve mağdurlara, tutuklanmalarını önlemek için 20.000 euro ödemeleri gerektiğine ikna ettiği belirtildi. Parayı sahte polise veren mağdurlar, yine de olaydan şüphelenerek polis karakolunu aradı.

Sahte polisin yanında kelepçe ve sahte bir polis kimlik kartı taşıdığı, ayrıca telsiz sesi çıkararak iletişim kuruyormuş gibi yaptığı belirtildi.

Sahte polisin 23 Temmuz’da yakalandığını açıklayan Amsterdam Polisi, adamın ailesinin evinde yapılan aramada dolandırıcılık faaliyetlerinde kullandığı eşyalar, peruklar, biber gazı, kelepçeler ve sahte kimlik kartının bulunduğunu aktardı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş