2032 Eğitim Platformunun yaptığı öneri Hollanda gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Eğitim Platformunun '' anaokul öğrencilerine İngilizce zorunlu ders olmalı '' önerisi bir çok kişinin tepkisini alırken destekleyenlerde oldu. AD gazetesine gazetesinde yer alan haberde, yeni nesilin 2032 yılı iş piyasasına daha iyi hazırlanmaları için anaokulunda Dünya dili olan İngilizceyi öğrenmeleri gerektiği aktarıldı.

Eğitim Platformu başkanı sosyolog Paul Schnabel'in AD gazetesine verdiği röportajda, günümüzde çocukların kullandıkları teknolojiden dolayı İngilizceye yabancı olmadıklarını ve bu konuda zorlancaklarını düşünmediğini belirtti.

Schnabel, '' İngilizce en önemli yabancı dil. Yapılan araştırmalarda bir insanın özellikle yedi yaşına kadar öğrendiklerini daha iyi kavradığı biliniyor. Bu nedenle anaokulunda İngilizce dersi verilmesi yadırganacak bir durum değil. Gelecekte oluşacak olan iş piyasasında gençlerin daha çok İngilizceye ihtiyaç duyacağını düşünüyoruz'' ifadelerine yer verdi.

Platform komisyonunun eğitimin önümüzdeki yıllarda geleceği noktayı incelemesi için Eğitim Bakanlığı Devlet Sekreteri Sander Dekker tarafından oluşturulduğu belirtildi.

©SONHABER.EU