Antwerpen'de (Anvers araçların lastiklerinin havasını izinsiz yere boşaltanlar, Ekim ayından itibaren idari para cezasına (GAS-boete) çarptırılacak. Yeni düzenleme özellikle iklim grubu Tyre Extinguishers’in geçtiğimiz dönemde SUV’lara karşı gerçekleştirdiği protestolar nedeniyle getirildi.

Geçtiğimiz aylarda Tyre Extinguishers grubu, şehirdeki SUV kullanımını protesto etmek için araçların lastiklerinin havasını boşaltmıştı.

Polis her eylem sonrası soruşturma başlattı, ancak lastiklerin indirilmesinin vandalizm olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda belirsizlikler yaşandı. Bu nedenle, şehir yönetimi duruma son vermek için harekete geçti.

Belediye Başkanı Bart De Wever (N-VA), alınan GAS cezası kararını savunarak, "Başkalarının malına dokunmayın. Nokta!" şeklinde açıklama yaptı. 

Lastiklerin havasının boşaltılmasının ciddi riskler taşıyabileceğine dikkat çeken De Wever, acil durumlarda bu tür eylemlerin insanların hayatına mal olabileceğine vurgu yaptı.

Beringen Türkgücü, Koersel derbisinde şeytanın bacağını kırdı Beringen Türkgücü, Koersel derbisinde şeytanın bacağını kırdı

Yeni düzenlemeyle birlikte, başka birine ait bir aracın lastiklerinin havasını boşaltan kişilere kamu güvenliğini ve huzurunu bozmak gerekçesiyle ceza kesilecek.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi