Belçika’nın Antwerpen kentinde muhtemelen gaz kaçağı kaynaklı patlamada katlı apartmanın iki katı havaya uçtu. Bir kişi hayatını kaybetti, 3‘ü ağır, 5 kişi yaralandı. İtfaiye binada iki kişinin daha arandığını açıkladı.

Antwerp'te bir apartmanda şiddetli bir patlama meydana geldi. Dört katlı binanın en üst üç katının çoğu havaya uçtu. Polis 44 yaşındaki bir apartman sakininin öldüğünü bildirdi.

Belçika medyasına göre polis, üçü ağır olmak üzere beş kişinin yaralandığını ve iki kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Patlama bu sabah 06:30 sularında şehrin güneyindeki Hoboken mahallesinde işlek bir yol üzerinde meydana geldi. Yaşanan büyük patlama sonrasında bazı ev eşyalarının caddeye saçıldığı görüldü.

Olay yerine gelen ambulanslar üçü ağır olmak üzere toplam beş kişiyi hastaneye kaldırdı.

Polis iki apartman sakinin daha arandığını duyurdu. Bölge sakinlerine göre bu kişilerin bir kadın ve bir çocuk olduğu düşünülüyor. Arama çalışmaları çökme tehlikesi nedeniyle kısa süreliğine durduruldu, itfaiye ekiplerinin binanı güvenliğini sağlamasının ardından kayıp kişilerin aranmasına devam edildi.

Patlamanın muhtemel nedeni gaz kaçağı
Belçika basınında yer alan haberlerde Sint-Bernardsesteenweg adresinde meydana gelen patlamanın muhtemelen gaz kaçağı nedeniyle olduğu iddia edildi. De Morgen gazetesine konuşan bir görgü tanığı, patlamadan kısa bir süre sonra sokakta bir kadın gördüğünü söyledi. "Panik içinde dışarı koşan bir kadın gördüm, belki de hala binada olan aile üyelerine sesleniyordu" dedi.

Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan Dille & Kamille baharatları geri toplatılıyor Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan Dille & Kamille baharatları geri toplatılıyor

VRT, olayın bir gaz patlaması olabileceğini ancak itfaiyenin bunu henüz teyit etmediğini bildirdi. Patlamadan etkilenen binanın yanındaki binalar boşaltıldı. VRT muhabirinin bildirdiğine göre bu binalardaki hasar sınırlı. Ancak camlar kırılmış durumda. 
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Antwerpen İtfaiye

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş