Salı akşamı Temsilciler Meclisinde bir açıklama yapan Konut Bakanı Stef Blok AOW ödeneği alan yıllık geliri 39.000 euro olan kişilerin bundan böyle kira artışına tabi olacağını ancak 4 kişilik ailelerin kira artışından muaf tutulabileceğini belirtti.

Konut piyasasının canlandırmak için önerilen yasa teklifi üzerine yapılan Meclis görüşmesinde konuşan Bakan Blok, kira artışı nedeni ile birçok kişinin sosyal konut evlerinde oturmaya devam ettiğini, yaşlıların ise hareketlerinde kısıtlama olduğu için enflasyona artı olarak yapılan yüzde 4’lük kira artışından muaf tutulabileceğini söyledi. Blok aynı zamanda Nibud araştırmasına göre ailelerin daha fazla masrafı olduğuna da dikkat çekti.

Öte yandan geçici kontratlarla ile ilgili kurallarda da değişiklik yapan Bakan Blok, bundan böyle otomatik olarak tek sefer sonuda sonlandırılan kontratların kaldırılacağını dile getirdi. Meclis çoğunluğu bu kontratların bir değil iki yıllık süreye sahip olmasını istiyordu.

Salı günü gün içerisinde yürütülen meclis görüşmelerinde de CU tarafından geçici kira kontratlarına yönelik yasa tasarısı kabul edildi. Buna göre konut piyasasına yeni giren kişiler 5 yıl düşük kiralı evlerde yaşayabilecek ancak bu dönem içinde daha iyi bir ev bulmak için bekleme listesine yazılı olması gerekecek.

Kira kontratları ve sistemi ile ilgili Meclis görüşmesine Perşembe günü devam edilecek.

© SONHABER.EU