Avrupa Parlamentosu’nun (AP ) 16 yaşından küçük çocuklar için Facebook, Youtube ve Twitter kullanımı yasağı getiren bir düzenlemenin Türkiye’de de hayata geçirilmesi için çalışmalar başladı.

Çocukların güvenlik internet kullanımı için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı’nın tüm bakanlıkların katıldığı bir çalışma başlattığını açıklayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu,  “Bakanlık olarak biz de bu çalışmaya dahil olduk. İçişleri, Milli eğitim, Adalet bakanlıkları gibi bazı bakanlıkların katıldığı bir çalışma var. Burada getirilecek olan yaş sanırının henüz nihai karara varılmadı” dedi.

Yasal düzenlemelerden çok bu konunda ailenin tutumunun çok daha önemli olduğuna vurgu yapan Ramazanoğlu,  “Anneler ve babaların çocuklarının çantalarına baktıkları kadar cep telefonlarına ve bilgisiyarlarına da girip bakmaları lazım. Filtre koyuyorsunuz engelleyici sistemler koyuyorsunuz onları kırıyor, aşıyorlar. Bir doktor olarak söylüyorum, çocuklar oynamadıktan sonra, hoplayıp zıplamadıktan sonra, ağaçlara tırmanmayınca kas gelişimleri bile sağlanamıyor. Çocukları haftada bir kere jimnastiğe götürmekle olmuyor. Sokakta, bahçede oynacak tırmanacak, parmaklarındaki kaslardan tutunda kollarındaki kaslarına kadar gelişmesi, kemiklerinin güçlenmesi lazım. Doğal olanı bu, 10 saat bilgisayarın başında oturarak olmaz” dedi.