Su şirketi Vitens, Apeldoorn ve çevresindeki sakinler için on gün önce getirilen kaynatma tavsiyesinin artık kaldırıldığını ve sakinlerin rahatlıkla suyu kaynatmadan tüketebileceğini açıkladı. Noord Limburg bölgesinde ise suyu kaynatma tavsiyesi 17 Ekim'e kadar utatıldı.

Apeldoorn
Kaynatma tavsiyesi, Vitens'in 4 Ekim Cuma günü içme suyunda E.coli bakterisi tespit etmesinin ardından uygulanmaya başlanmıştı. Bakteri, Apeldoorn'daki Amersfoortseweg bölgesinde bulunan su depolarından birinde keşfedildi ve sonrasında burada bir sızıntı olduğu belirlendi. Şirket, bu sızıntı nedeniyle dış etkenlerin depolara girmiş olabileceğini bildirdi.

Tamirlerin ardından depolar temizlendi ve taze su ile yeniden dolduruldu. Yapılan laboratuvar testleri, su örneklerinin birkaç gün boyunca temiz olduğunu gösterdi. Vitens, "Tüm test sonuçlarına göre içme suyu artık tüm kalite standartlarına uygun. Musluktan doğrudan su içebilirsiniz" açıklamasını yaptı.

Apeldoorn ve çevresindeki içme suyu sorunları, halkın şişelenmiş suya yönelmesine neden oldu ve bölgedeki birçok süpermarketin stokları tükendi.

Purmerend
Sadece Apeldoorn'da değil, Purmerend'de de içme suyu sorunları yaşandı. Cuma günü burada büyük bir su borusu sızıntısı tespit edildi ve iki bin hane suya erişimde zorlandı. Sızıntı tamir edildikten sonra yapılan testler olumlu sonuç verdi ve Pazartesi günü Purmerend için kaynatma tavsiyesi kaldırıldı.

Noord Limburg
Noord Limburg'da geçen hafta Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) bir kontrolde E.coli bakterisi tespit etti. Olası sebep olarak Grubbenvorst'taki pompa istasyonu gösterildi. Geçen hafta Horst aan de Maas, Venray ve Bergen belediyelerindeki 13 bin 750 hane için verilen kaynatma tavsiyesi hâlâ geçerli.

Kaynatma tavsiyesi en az 17 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek ve ardından WML yeni bir güncelleme yapacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Silayolu.com, Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir anket çalışması yaptı Silayolu.com, Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir anket çalışması yaptı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi