Belçika'da özellikle çocukların maruz kaldıkları zehirli dumanın araçlarda engellenmesi için
Open Vld partisi araç içerisinde sigara yasağı yasa tasarısı sundu.

Open Vld sundugu tasarı ile ilgili kararın yaz tatilinden önce verileceğini tahmin ettiklerini belirtti. Sunulan tasarıya göre araç içerisinde sigara kullanmanın cezası 120 euro olacak.

Open Vld partisinden Dirk Janssens, Vincent Van Quickenborne ve Ine Somers'ın bu konuda kararlı oldukları ve Sağlık Bakanı Maggie de Block'un da desteğini almayı başardığı öğrenildi. Diğer partilerin de araçlarda sigara yasağını desteklediği bildirildi. Halk arasında yapılan bir ankete göre ise 10 kişiden yedisinin bu yasayı desteklediği ortaya çıktı.

Yasaya göre aracın içerisinde 16 yaşından küçük çocukların bulunduğu ve araç içerisinde sigara kullanıldığı tespit edildiğinde 120 euro ceza kesilecek. Cezaya itiraz edenler mahkemeye çıkartılıp ceza artırma gibi bir riskle karşılaşabileceği aktarıldı. Cezaların 156 eurodan 6 bin euroya kadar artırabileceği bildirildi.

Haberde, Kanserle mücadele derneğinin yıllardır bakanlıklara araç içerisinde sigara kullanımının çocuk sağlığı için önemli risk taşıması nedeniyle yasaklanması konusunda yalvarıyordu ifadesi kullanıldı.

SONHABER.EU