Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı suçuyla kırmızı bültenle aranan Türk vatandaşı Amsterdam’da, ortağı ise Belçika’da yakalandı.

Polis tarafından yapılan açıklamada Salı günü kırmızı bültenle aranan 42 yaşındaki Türk’ün yakalandığı belirtildi. Açıklamada yakalanan kişinin uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetleri sebebiyle hem Türkiye’de hem de Avrupa’nın birçok ülkesinde arandığı belirtildi.

Hollandalı ve Türk yetkililerinin ortaklaşa yürüttü operasyon hakkında savcılık tarafından yapılan açıklamada yakalanan “Reis” takma adlı Orhan Ü'nün 25 Ağustos Salı günü Amsterdam'da Sırbistan makamlarınca verilen Mert Pepic kimliğiyle yakalandığı bildirildi. Yakalanan kişinin Cuma günü Rotterdam Mahkemesinde hakim karşısına çıkartılacağı belirtiliyor.

Öte yandan bugün Belçika’dan gelen bir haberde Orhan Ü'nün ortağı olarak bilinen 36 yaşındaki
Cüneyt Ö.’nün de yakalandığı duyuruldu. Cüneyt Ö.’nün Holalnda2da hapis cezası bulunduğu ve Hollandalı makamlara teslim edildiği belirtildi.

Orhan Ü. ve Cüneyt Ö.’nün her ikisini de Sırp pasaportu taşıdığı ve büyük ihtimalde bu ülkede sıkı ilişkileri olduğu tahmin ediliyor.

© SONHABER.NL