Arap dünyasında yaşanılan savaş nedeniyle evlerini vatanlarını bırakıp bilmedikleri ülkelere göç etmek zorunda kalan mültecilerin Avrupa yolculuğu bir hayli sancılı geçiyor. Avrupa Birliği'nin mülteci krizini kaldıramayacağı ve sonunda dağılacağı bile iddia edilmişti. Kilit ülke Türkiye ve Yunanistan ile gerçekleşen mega göçe çözüm üretmeye çalışan Avrupa ülkeleri aynı zamanda kendi vatandaşlarını da yardıma muhtaç olan sığınmacılara kucak açmaları gerektiği konusunda ikna etmeye çalışıyor.

Mültecilerin Avrupa'ya akın etmesi ve yaşanılan terör saldırılarının ardından Avrupa halkı yabancılara ve İslam'a karşı örgütlenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Hollanda'nın çeşitli bölgelerinde açılacak olan sığınmacı kamplarına karşı olan vatandaşların özellikle Heesch ve Geldermalsen'da olay çıkarmış polis ile çatışmışlardı. Almanya'da ırkçı grupların daha aktif olmaya başladığı ve sınır ötesinde örgütlenmeye devam ettiği aktarılmıştı.

Almanya'nın Dresden kentinde kurulan ve binlerce üyesi bulunan PEGIDA (Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) 14 ülkede sokağa ineceğini duyurdu. PEGİDA 6 Şubat tarihinde Almanya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Polonya, Slovakya ve İsviçre gibi 14 ülkedeki göçmen karşıtı grupların hepsi binlerce kişiyle birlikte sokaklara çıkacak. Yapılacak eylemin Avrupa'nın İslamlaşmasına karşı oldukları gerekçesiyle düzenleneceği bildirildi.

Yaşanan tüm bu tadsız gelişmeler bazı gazeteciler ve vatandaşlar tarafından 'Avrupa Baharı' olarak yorumlandı.

SONHABER.EU