Haber: Mustafa Koyuncu / Arnhem

Cenaze namazına makdülün yakınları, sivil toplum kuruluşları ve Arnhem Türkiyem Camii cemaatinden çok sayıda vatandaşlar katıldılar. T C. Deventer başkonsulosluğudan muavin konsulos İlyas Cetin, Bölge uzmanı Hasan Şenok, Din hizmetleri ateşesi Mustafa Yeşilorman Müslüman olan Fas asıllı Arnhem Belediye Başkanı Achmed Marcouch cenaze namazına katılarak ölen çocuğun yakınlarına başsağlığı dileyerek taziyede bulundu.

Cenaze namazını T C. Deventer Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ateşesi Mustafa Yeşilorman kıldırdı. Konuşmasında “İnsanoğlu doğduğu gibi ölümü tadacakdır, şükredip sabretmeliyiz. İnsanların sorunlarını bilemezsiniz bilmiş olsaydık sahip cıkar cözmeye çalışırdık Allah Tahsilatını Affetsin. Yakınlarına sabır versin kimse bu duruma düşmek istemez.” dedi

Ayrıca belediye başkanı cenazeye gelen vatandaşlarla da bizzat ilgilenerek hal ve hatırlarını sordu.

Başkan, “ Arnhem şehrinde böyle bir olayın olması bizleri derinden üzmüştür, böyle bir olayın hiçbir yerde yaşanmasını istemeyiz. Demokrasinin gereği hoşgörü içerisinde birbirimize saygı göstererek, bulunduğumuz ülkenin kanunlarına uyarak birlikte yaşamayı devam ettireceğiz” dedi. Çenazesi defnedilmek üzere Türkiye'ye Dinar ilcesine gönderildi Yakınlarından Babannesi ve kardeşi üzüntüden adeta yıkılmıştı.