Yurtdışında yaşayan Türk gençleri için Dövizle Askerlik bedelinin 1000 Avroya düşmesine dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yükümlülerin sevinçlerine son noktayı koydu.

Seçim öncesi yurtdışında yaşayanlara verilen vaatlerden Askerlik Bedelinin 1000 Avroya düşürülmesi Resmi Gazete’de de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yurt dışında yaşayan yükümlüler askerlik başvurularını yine daha önceden olduğu gibi bağlı bulundukları konsolosluklar aracılığı ile yapacaklar.

Konsolosluklara gitmeden önce randevu alınarak başvuruların yapılması gerektiği T.C Deventer Başkonsolosluğu tarafından bir birldiri ile duyuruldu.

Bildiri şöyle:
ASKERLİK İŞLEMLERİNİN RANDEVU İLE YAPILMASI HAKKINDA DUYURU
Başkonsolosluğumuzda yürütülen askerlik işlemleri Şubat ayı itibariyle randevulu sistem üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu nedenle, askerlik erteleme, yürürlüğe girmesinin ardından dövizle askerlik işlemleri vb. tüm askerlik işlemleri için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın 1 Şubat 2016 tarihi itibariyle, Başkonsolosluğumuza gelmeden önce randevu almaları gerekmektedir. Bu çerçevede, randevusuz yapılan başvurular kabul edilemeyecektir.
Askerlik işlemleri için randevu: www.konsolosluk.gov.tr internet sitesinden alınabilir.
Askerlik işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi ve gerekli belgeler içinhttps://www.konsolosluk.gov.tr/…/IslemTurBilg…/IslemTurleri… internet sitesi ziyaret edilebilir.
Vatandaşlarımızın gerekli belgeleri hazırlayarak randevusuna vaktinde gitmesi önem taşımakta olup, bu şekilde olabilecek yoğunluğun ve gecikmelerin en alt seviyeye indirilmesi amaçlanmaktadır.
Saygıyla duyurulur.

T.C. Deventer Başkonsolosluğu

©SONHABER.EU