Başbakan Ahmet Davutoğlu 1 Kasım genel seçimler için startı Almanya'nın Düsseldorf kentinde verdi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Almanya’yanın Düsseldorf şehrinde Avrupa’nın çeşitli ülkerinden gelen binlerce Avrupalı Türk’e seslenen Başbakan Davutoğlu; son zamanlarda yaşanan terör olaylarıyla ilgili HDP ve PKK'ya eleştirilerde bulunurken koalisyon kurmaya yanaşmayan diğer muhalefet partilerine tepki gösterdi. Daha önceki konuşmalrında Avrupalı Türklere verdiği bütün sözleri tuttuğunu söyleyen Davutoğlu yeni müjdelerini de sıralamadan önce; “Sizden beklentimiz kıyamete kadar dininizle, dilinizde en önemlisi de Türkiye'yle gurur duymanızdır. Artık Türkiye herşeyiyle o eski Türkiye değil. Kimliğinizle gurur duyun.AK Parti Türkiye'de her konuda sessiz bir devrim gerçekleştirdi. Önümüzdeki dönem de bu yükselişe öncü olacağız. Türkiye'deki birçok kurumun gelişmesini yakından görüyorsunuz. Hep birlikte yükselen küresel bir Türkiye'ye doğru yürüyoruz.Kim hangi partiye oy verirse versin halkın iradesinin sandığa yansıması için tedbirlerimizi alıyoruz “ dedi.



Davutoğlu genel kounulara değindiği konuşmasının ardından Avrupalı Türklere müjde üstüne müjde olarak yorumlanan maddelderi şöyle sıraladı:

Size hesabını vereceğim 10 müjde;
- Sizler THY'den aile indirimi istemiştiniz. Bizler buna vesile olduk Artık yüzde 20 indirim olacak.
- Dışardan araba getirme
- Yurt dışında öğrenim gören çocuklarımıza burs veceğiz demiştik. Onu da başlayoruz.
- Gençlik köprülerini yaygınlaştıracağız dedik ve yaptık Bütün gençlerimizi mutlaka Türkiye'ye götüreceğiz.
- Her yerde anaokulu ve kreş açacağız.
- Kadınların doğumunda yardım yapacağız dedik ve yapıyoruz. Doğum hediyeleri bulunduğunuz ülkede bankalara yatırılacak.
- Evlatlarınızın evliliği için yaptığınız birim de devlet yüzde 20 destek veriyor. Bunu bütün Türkiye genelinde yapmak istiyoruz.,
- Yurt dışında boşanma işlerinde boşanma davalarının kolaylaştırılması sağlanacak.
- Pasaport harçlarnının düşürülmesi için adım atıldı.
- Dövizle askerlik 6 bin euro'dan bin euro'ya indirdik.
İki konuda daha size müjde vermek istiyorum;

- Burada emekli olan vatandaşlarımız Türkiye'den emekli olmuş vatandaşlarla aynı haklardan yararlanacak.

- Burada ustalık ve diploma almış gençlerin denkliklerini sağlayacağız. Burdaki işlerini Türkiye'de görevlerini yapabilecek.
Sloganlar ve ve sevgi gösterileri ile konuşması sık sık kesilen Başbakan Davutoğlu gördüğü ilgiden ziyadesi ile memnun olurken salonu dolduran binlerce Ak Partili hep bir ağızdan “ Başkaları konuşur, Ak parti yapar” sesleri ile Düseldorf’u inlettiler.
Davutoğlu’nu dinleyenler yaptıkları yorumlarda 1 Kasım seçimlerinde katılımın 7 Haizran’a göre daha fazla olacağını ve Avrupalı Türklerin oylarının yüzde 70’ini AK Parti’nin alcağına kesin gözü ile baktıklarını söylediler.

©SONHABER.EU