Geçtiğimiz hafta sonunda Amersfoort’ta yapılan PvdA kongresinde konuşan Asscher, “Hollanda’daki Müslümanlar özgürlüğü savunmak için yardım etmeliler” dedi.

Cumartesi günü yapılan İşçi Partisi kongresinde bir konuşma yapan Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Lodewijk Asscher “Hollanda’daki Müslümanlar, sizler bu ülkeye aitsiniz. Ben sizin dini özgürlüğünüzü savunuyorum, sizlerden de topluma kin ve ayrımcılığı yaymaya çalışan dini liderlere karşı, toplumun özgürlüğünü savunmanızı istiyorum. Özgürlüğe tahammül edemeyenlere zemin hazırlamayın!” şeklinde ifade kullandı.

Asscher özellikle radikalleşme ve teröre karşı mücadele etmek için “kendimizi kaybetmemiz gerektiğini” dile getirdi. Asscher ayrıca PVV lideri Geert Wilders’ın “ötekileştiren” tavrına karşı olduğunun da altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı Asscher, her ne kadar insanları ötekileştirenlere karşı olduğunu belirtse de ‘eşcinseller, kadınlar ve Yahudilere’ karşı olanları haz etmediğini dile getirdi ve “Diğer dinlerden insanları hoş görmeyenleri biz de kabul etmiyoruz. Eğer böyle ise aramızda yer almayın” dedi.

© SONHABER.EU