ALMANYA

Avrupa Birliği el bagajında sıvı taşımaya kısıtlama getirdi

Avrupa Birliği yeni nesil tarayıcılara henüz güvenmediği için el bagajında taşınan sıvı için geçerli kuralları sıkılaştırdı. Karar tüm havalimanlarında geçerli.

Abone Ol

Avrupa Birliği, yeni nesil güvenlik tarayıcılarının güvenilirliği konusunda endişeler bulunmasını gerekçe göstererek el bagajında sıvı taşınması kurallarında kısıtlamaya gitti. Eylül ayında başlayacak yeni kısıtlamalara göre sıvı ve jel taşıma limiti 125 mililitreden 100 mililitreye indirildi. Uygulama tüm havalimanlarında geçerli olacak. 

Belçika'nın resmi ajansı Belga'nın haberine göre, uçak yolcuları 1 Eylül'den itibaren 125 mililitre yerine 100 mililitre sıvı ve jel taşıyabilecek. Yolcuların, bu sıvı ve jel ürünleri uygun şişelere koyması ve tüm ürünleri maksimum hacmi 1 litre olan şeffaf plastik torba içerisinde paketlemesi gerekecek. Bu torbaların el bagajından çıkartılmasına gerek olmayacak.

Sıvı ve jel formatındaki ürünlere sürülebilir peynirler de dahil. Ancak ilaçlar ve sıvı bebek mamaları bu kısıtlamadan muaf tutulacak. Yeni kurallar AB genelindeki tüm havalimanlarında geçerli olacak.

Kararın nedeni cihazlara olan güven eksikliği
Avrupa Birliği 2006 yılında uçak yolcularının el bagajında taşıyabileceği sıvılar için katı kurallar getirmişti. Aradan geçen 18 yıl içinde yeni nesil tarayıcıların devreye girmesiyle bu kurallar gevşedi. Ancak AB, yeni nesil bagaj tarayıcılarının güvenilirliği konusunda hala şüphe duyuyor. 

Esasen tıpta yaygın olarak kullanılan bilgisayarlı tomografi (BT) teknolojisi ile çalışan yeni nesil tarayıcılar el bagajının içeriğini saniyeler içinde üç boyutlu olarak görüntüleyebiliyor ve bu da sıvı düzenlemelerini gereksiz hale getiriyordu.

Yeni kuralların, cihazların güvenilirliğinden emin oluncaya kadar geçerli olması bekleniyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.