Önümüzdeki hafta, 5 Ağustos'tan itibaren Avrupa’nın birçok ülkesinde eş zamanlı olarak 'flitsmarathon' olarak adlandırılan hız kontrolü haftası gerçekleştirilecek. Hafta içerisinde ek hız kontrolleri yapılacak. Bu yıl ikincisi düzenlenen hız kontrolü haftası, 11 Ağustos akşamına kadar sürecek.

Önceki etkinlikten farklı olarak, bu kez hız kontrolleri belirli bir güne odaklanmayacak, hafta boyunca eşit şekilde dağıtılacak.

Etkinliği organize eden Avrupa Trafik Polisleri Birliği RoadPol’a Hollanda, Almanya ve Belçika'nın da aralarında bulunduğu 29 ülke katılıyor. Ancak bu sefer hangi ülkelerin etkinliğe katılacağı henüz bilinmiyor.

Bir sözcüye göre, hız ihlalleri her yıl Avrupa'da yaklaşık 25.000 ölümcül trafik kazasına neden oluyor. Polisler, ek trafik kontrolleri yaparak ve sürücülerle konuşarak sürüş davranışlarını etkilemeye çalışıyor, böylece kazazede sayısını azaltmayı hedefliyorlar.

Her yıl yaklaşık 15 bin polis memuru bu etkinliğe katılıyor. Ortalama olarak üç milyondan fazla araç hız konusunda kontrol ediliyor ve genellikle 100 binden fazla ceza kesiliyor.

Bu yılın ilk 'flitsmarathon'u Nisan ayında yapıldı. O zaman Hollanda polis teşkilatları da etkinliğe katılmıştı. Geçen yılki benzer bir 'flitsmarathon' sırasında, yalnızca Orta Hollanda trafik ekibi 3.000 trafik ihlali tespit etti ve 44 ehliyeti iptal etti.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Roadpol

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya’da artan kiralar, öğrencileri zorluyor: En pahalı şehir Münih! Almanya’da artan kiralar, öğrencileri zorluyor: En pahalı şehir Münih!

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş