Posta gazetesinden Meltem Kara'nın haberinde, hükümetin Tapu ve Kadastro Yurtdışı Teşkilatı’nın açılması için çalışmalara başlandığı belirtildi.



Almanya, İngiltere, Yunanistan, Avusturya, Hollanda, Danimarka, Norveç, Rusya, Belçika, Katar ve Türki Cumhuriyetler’den 2 ülkede kurulması planlanan tapu temsilciliklerinin ticaret müşavirlikleri gibi çalışacağı belirtilirken, buralarda tapu ve kadastro işlemlerine ilişkin hizmetler verileceği ve Türkiye'ye gitmeden tapu devri yapılmasının önünün açılacağı kaydedildi.



İlk temsilcilik Berlin'de

Posta'nın haberine göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Berlin Başkonsolosluğu’nda kurulan Berlin Tapu ve Kadastro Temsilciliği ile Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye’de taşınmaz edinmek isteyen yabancılar tapu işlemlerini yapabiliyor.



Alım işlemlerinin yanı sıra intikal, ipotek, trampa, bağış işlemleri ile tapu kaydı, tapu kayıt örneği, kadastro verilerine ilişkin bilgi amaçlı aplikasyon ve harita örneği verilmesi işlemleri de bu temsilcilikte yapılabiliyor.



Haber: Artı49.com