Şair- Gazeteci Yavuz Nufel tarafından Avrupa’ya Göç’ün anlatıldığı gecede davetliler zaman zaman gülme krizine girerken; zaman zaman da göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Avrupalı Türklerin acı, tatlı, hüzünlü, komik anılarını belgesel niteliğinde şiirlerle harmanlayan Yavuz Nufel davetlilerden tam not aldı.

Davetliler arasında bulunan T.C Lahey Büyükelçiliği Basın Müşaviri Emrullah Akgündüz, Müsteşar Selim Topçu, 2. Katip Hasan hüseyin Güven, 3. Katip Mehtap Güven, HOTİAD Eski Başkanı Mehmet Soytürk, HOTİAD Yönetim Kurulu üyesi Faruk Halıcı, Tover Başkanı Durmuş Doğan, HDV Din Görevlisi Osman Çelik ve İşadamı Nami Altıparmak, böyle bir dinleti için Yavuz Nufel’e ve Molenwijk Türk Derneği Başkanı Hasan Toy’u tebrik ederken duygularını anlatmakta zorluk çektiklerini ifade ettiler.



Bu programı gerek Avrupa’da gerekse Türkiye’de yaşayan herkesin izlemesi gerektiğini dile getiren davetliler, Avrupa’daki insanlarımzın doğdukları topraklardan ne için, neden nasıl kopup buralara geldiklerine, hayallerine, planlarına, acılarına ve başarılarına bir şair- gazeteci gözü ile şahit olduklarını söylerken kafalarda oluşan, dillere pelesenk olan “ Alamancı” kavramının yerini farklı şeyler aldığını vurguladılar.

Son Haber’e konuşan HDV Din Görevlisi Osman Çelik ise program hakkında şunları söyledi: “ Yavuz Nufel gördük ki içinde yaşadığı topluma ayna olan bir şahsiyet. İyi gözlem yapan ve bunu kelama-kaleme döken bir aydın. Topluma rol biçmek yerine toplumu anlayıp kritik eden , tespitler yapan bir şair dinledik. Sevincini -hüznünü, ağlamasını gülmesini edebiyata ve mizaha malzeme yapabilen bir öz güvenli adam dinledim.
Kendi hayatindaki dönemler ile ülkenin, dünyanın gidişatını kesiştiren bir üslup” dedi.



Müsteşar Selim Topçu ise, “ Bugüne kadar izlememiş olmamız bizim ayıbımız. Mükemmel bir programdı. Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızı bilmediğimiz yönleri ile öğrendik. Tarifi imkansız keyif aldık.” dedi.

ATV Vizyon programınında çekimler yaptığı dinleti hakkında Yavuz Nufel ise, “ Davet edilidğim her yere gidiyorum. Bu benim 30 yıldır üzerinde çalıştığım, sahneye çıkıp anlattığım bir proje. Bir nevi ahde vefa da dieyebiliriz. Gözlemlerimi, şiirlerimi paylaşıyorum. Şair yaşadıklarını yaşatan hissettiklerini hissettirendir. Yaşadığı dönemin ve olayların canlı tanığıdır ve olmak zorundadır. Demek ki yaşadıklarımı, hiseettiklerimi, gözlemlerimi davetlilere iyi aktarabiliyorum, o yüzden keyif alıyorlar. İşin sırrı bence bu” dedi.

©SONHABER.EU