Avusturya'da 29 Eylül'de yapılacak genel seçimler için 7,6 milyon oy pusulası basılacak. Tüm eyaletlerde en az 9 liste olacak. Seçmenler mektupla da oy kullanabilecek.

Mecliste bulunan merkez sağ ÖVP, sosyal demokrat SPÖ, aşırı sağcı FPÖ, çevreci Yeşiller ve liberal NEOS gibi partilerin yanı sıra, protesto amaçlı kurulan Bira Partisi (BIER), KPÖ, Keine von den (KENE) ve Madeleine Petrovic (LMP) partileri de seçime katılacak. Burgenland'da seçmenler GAZZE ve Die Gelben (BGE) listelerine de oy verebilecek. Aşağı Avusturya, Yukarı Avusturya, Steiermark, Tirol, Vorarlberg ve Viyana federal eyaletlerinde seçmenler ülke çapındaki dokuz adayın yanı sıra GAZZE ve MFG listelerine de oy verebiliyor. 

Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, bu yıl yüzde 20 oranında daha fazla oy pusulası basılacağını açıkladı. Bu yıl; ülke genelinde 6,34 milyon seçmen olmasına rağmen, toplam 7,6 milyon pusula basılacak.

Seçmenler isterlerse 29 Eylül seçim gününü beklemeden mektupla da oy kullanabilecek. Posta yoluyla seçmenlere yalnızca oy pusulası değil, aynı zamanda zarflar ve iki broşür de gönderiliyor. Birinde tercihli oyların tahsisine ilişkin bilgi olarak tüm federal parti listeleri, diğerinde ise tüm eyalet parti listeleri bulunmakta. Bu yıl oy pusulalarının zarfları da bej yerine mavi oldu.
©Sonhaber.eu

Avusturya’da sosyal yardım dolandırıcılığından yakalananların yüzde 70’i yabancı! Avusturya’da sosyal yardım dolandırıcılığından yakalananların yüzde 70’i yabancı!

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş