DÜNYA

Avusturya ordusunda görevli Türk asker vurularak hayatını kaybetti

Avusturya ordusunda görev yapan 21 yaşındaki Türk genci, aynı kışlada görevli bir asker arkadaşı tarafından vurularak öldürüldü.

Abone Ol

Avusturya’nın Kärnten Eyaleti'ne bağlı Spittal an der Drau kasabasında bulunan askeri kışlada görev yapan 21 yaşındaki Türk asker vurularak öldürüldü. Savunma Bakanlığı olayın araştırıldığını açıkladı. Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, hayatını kaybeden Türk genci için üzüntülerini dile getirerek olayın takipçisi olduklarını belirtti.

Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Michael Bauer, sosyal medya platformu X üzerinden yayınladığı mesajında olayın Salı günü saat 16:00 civarında, Türk-Kaserne'de meydana geldiğini duyurdu.

Olay Türk-Kaserne'de gerçekleşti

Avusturya basınında çıkan bilgilere göre, adını Johann Baptist Türk’ten alan Türk-Kaserne'de (Türk kışlası) görev yapan 21 yaşındaki federal ordu mensubu Türk genci, henüz bilinmeyen bir nedenle, yine aynı kışlada görev yapan 20 yaşındaki onbaşı rütbesindeki nöbetçi askerin tabancasıyla vuruldu. 

Olay, nöbetçi kulübesi yakınlarında gerçekleşti. Her iki askerin de Karintiya Askeri Komutanlığı'na bağlı olduğu ve Spittal an der Drau bölgesinde görev yaptığı aktarıldı.

Göğsünden yaralanan genç, helikopterle acil olarak hastaneye götürüldü. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından Karintiya Askeri Komutanlığı'nın kaza komisyonu derhal araştırma başlattı ve söz konusu onbaşı gözaltına alındı.

Bauer, medyaya yaptığı açıklamada soruşturmanın, Eyalet Kriminal Polis Dairesi ve Federal Ordu Komisyonu iş birliğinde yürütüldüğünü kaydetti.

Bazı medya organlarında olayın ırkçı bir motivasyona sahip olup olmadığının da araştırıldığı belirtildi.

Büyükelçi Ceyhun: Üzüntümüz büyük
Der Virgül gazetesi, olayın ardından Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’a ulaşarak bilgi aldı. Ceyhun yaptığı açıklamada, ölen askerin Türk olduğu bilgisini doğruladı ve üzüntülerini dile getirdi. Büyükelçi Ceyhun, olayla ilgili olarak Başbakanlık tarafından bilgilendirildiğini ve Başbakan Karl Nehammer’in hem kendisine hem de hayatını kaybeden askerin ailesine taziyelerini ilettiğini ifade etti.

“Üzüntümüz büyük, terhisine bir hafta kalmış kardeşimizin başına gelen elim olay bizleri derinden üzmüştür,” açıklamasını yapan Büyükelçi Ozan Ceyhun, gencin acılı babasıyla görüştüğünü ve başsağlığı dilediğini, ayrıca Başbakan Karl Nehammer’in de taziye mesajını ve üzüntülerini aileye ilettiğini belirtti.

Ceyhun ayrıca, T.C. Salzburg Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliğin ailenin yanında olduğunu ve Avusturya makamlarıyla birlikte yasal sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.