DÜNYA

Avusturya sınır kontrollerini 2025'e kadar uzattı

Avusturya, yasadışı göçü engellemek amacıyla getirdiği sınır kontrollerini altı ay daha uzatma kararı aldı.

Abone Ol

Avusturya yasa dışı göçle mücadele kapsamında Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan ve Slovenya ile olan sınırlarında 2025 yılında da kontrollere devam kararı aldı.

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner'in (ÖVP) bir sözcüsü, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya ile sınır kontrollerinin 15 Nisan 2025'e kadar uzatıldığı bilgisini doğruladı. Ayrıca Macaristan ve Slovenya ile olan sınır kontrollerinin 12 Kasım 2024'ten itibaren altı ay daha uzatılacağı bilgisini paylaştı.

Schengen bölgesi içerisinde sınır kontrolleri normal şartlarda uygulanmamakta. Ancak Paris olimpiyatları sırasında Fransa’da ve Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında da Almanya’da ek sınır kontrolleri gerçekleştirildi. Almanya geçtiğimiz günlerde sınır kontrollerinin devam edeceğini duyurdu. Bu hafta ise Fransa’dan böyle bir atak geldi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.