DÜNYA

Avusturya’da 2025’te emekli maaşına yapılacak zam belli oldu

Önümüzdeki yıl emekli maaşlarına yapılacak zam netleşti. Maaşlar yüzde 4,6 oranında artacak. Ayrıca denkleştirme ödeneği de artırılacak.

Abone Ol

Ulusal Konsey, seçim öncesi son oturumunu gerçekleştirdi. Konsey toplantısında Sosyal Bakan Johannes Rauch adına konuşan Çevre Bakanı Leonore Gewessler, gelecek yıl emekli maaşlarına yapılacak zam oranını açıkladı.

Buna göre 2025 yılında emekli maaşlarına yüzde 4,6 oranında zam yapılacak. Ortalama bir emeklinin aylık maaşı 78 euro artacak.

Ayrıca, denkleştirme ödeneği de 1217,96 euro’dan 1273,98 euro’ya yükseltilecek. Emeklilik hesabındaki enflasyon farkı da telafi edilecek. 

Bakan Gewessler, “Tüm yeni emeklilerin de maaş artışından faydalanması için kısmi hesaplama kuralını 2026’ya kadar askıya almayı planlıyoruz,” diyerek Henüz emekli olmamış bireyler için de maaş artışından yararlanmalarını sağlamak adına yeni düzenlemeler yapılacağını dile getirdi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.