Aşağı Avusturya'da yaban arısı sokması nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı üçe çıktı. Uzmanlar özellikle dışarı aktivitelerinde daha dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Heute gazetesinin verdiği habere göre 16 Ağustos'ta, Zwettl bölgesindeki Ottenschlag belediyesine bağlı Neuhof, Weyrerteich bölgesinde bir emekli (80) arı sokması sonucu hayatını kaybetti. Bu, bölgede son bir ay içinde arılar nedeniyle yaşanan üçüncü ölüm oldu. 

Akşamüzeri saat 18:00 sularında gerçekleşen olayda adamın ağzına giren yaban arısının soktuğu belirlendi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yapsa da yaşlı adamı kurtaramadı.

Bu ayın başında Waldviertel'den 57 yaşındaki bir adam Gmünd bölgesindeki Amaliendorf-Aalfang belediyesinde arı sokması sonucu şoka girerek hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Adamın şişenin içine giren bir arının boğazını soktuğu belirtildi.

Avusturya Ulusal Konsey Seçimleri ile ilgili bilinmesi gerekenler Avusturya Ulusal Konsey Seçimleri ile ilgili bilinmesi gerekenler

Bundan bir gün önce de 66 yaşındaki bir kadın, ormanda arıların saldırısına uğradı. Kadının hâlâ yoğun bakımda tedavi gördüğü belirtildi.

Yetkililer, arıların yoğun olduğu yerlerde şeffaf olmayan şişelerden içecek içenleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Temsili Wikipedia

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş