Avusturya’da 1 Mart 2024’te yürürlüğe giren katı trafik kuralları, aşırı hız yapan sürücüler için ciddi yaptırımlar getiriyor. Bu kurallar kapsamında, hız sınırını aşan sürücülerin araçlarına el konulması ve bu araçların açık artırmada satışa sunulması mümkün hale geldi. Yeni düzenlemeye göre ilk kez alı konulan bir araç açık artırmayla satışa çıkartılıyor.

Elde edilen bilgiye göre, Viyana yakınlarındaki A1 Batı Otoyolu'nda 100 km/h hız sınırını 98 kilometre aşan 17 yaşındaki bir sürücünün aracına el konulmuştu. Genç sürücünün VW Passat marka aracı şimdi açık artırmaya çıkartılarak satılacak.

Salzburg yakınlarından gelen sürücünün temyize gitme hakkı bulunmakta ancak yetkililer başarılı olma şansının düşük olduğunu belirtiyor. 

Yeni trafik düzenlemelerine göre, yerleşim bölgelerinde hız sınırını 80 km/h, yerleşim dışı alanlarda ise 90 km/h aşan sürücüler, sadece ehliyetlerini geçici olarak teslim etmekle kalmıyor; aynı zamanda araçlarına da el konulabiliyor ve bu araçlar açık artırmada satışa sunulabiliyor.

Bu kurallar, yerli sürücülerin yanı sıra yabancı sürücüler için de geçerli. Ancak kiralık veya leasing araçlar, üçüncü taraf mülkiyet hakları nedeniyle açık artırmaya çıkarılamıyor. 

Avusturya genel seçime hazırlanıyor Avusturya genel seçime hazırlanıyor

Danimarka'da da benzer bir uygulama bulunuyor ve bu ülkede de hız yapan araçlara el konulup açık artırmaya çıkarılabiliyor. 
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş