DÜNYA

Avusturya’da dar gelirli ailelere hem çocuklar hem de ısınma için destek veriliyor

Artan yaşam maliyetleri özellikle çocuklu aileleri zorluyor. Yukarı Avusturya’da ailelere ısınma desteği verilirken, İşçi Odası da çocuklara yardım başlattı.

Abone Ol

Ekonomik zorluklar ve yükselen yaşam maliyetleri, pek çok kişi için zorlu geçecek bir yılın olduğunu gösteriyor. Özellikle kış aylarında artan ısınma masrafı aileleri derinden düşündürüyor. Aileleri düşündüren bir başka konu ise çocukların gelişimi için gerekli olan faaliyetlere yeteri kadar maddi olanak yaratamamak.

Yukarı Avusturya’da ısınma yardımı
Yukarı Avusturya’da düşük gelirli hanelere yardım etmek amacıyla ısınma maliyeti yardımını yeniden hayata geçiriyor. Eyalet yönetiminden yapılan açıklamada düşük gelirli hanelere 200 euroluk ısınma yardımı verileceği belirtildi. Isınma yardımı başvuruları sadece dijital ortamda eyaletin resmi web sitesi üzerinden yapılabiliyor.

İşçi Odası’ndan çocuklu ailelere destek
Avusturya’da artan hayat pahalılığı nedeniyle birçok çocuk doğa yürüyüşü, kayak kursları, dil haftaları veya tanışma günlerine katılamıyor. Bu anlamda devreye giren İşçi Odası, 5. ile 9. sınıfta çocuğu olan ailelere okul etkinliklerine katılabilmeleri için 150 euro’ya kadar ‘Sınıf Gezisi Bonusu’ sunulacağını duyurdu. Bu anlamda Linz şehri de düşük gelirli ailelere 100 euro değerinde kuponlar verileceğini belirtti.

Sınıf Gezisi Bonusu’nda günlük etkinlikler için 75 euro, birden fazla günlük etkinlikler için ise 150 euro destek verilecek.

Destek programına, 2024/25 eğitim-öğretim yılında her çocuk için bir defaya mahsus olarak başvurulabiliyor. Başvuru formu ve detaylı bilgi için AK-Klassen¬fahrts¬bonus web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Linz Şehri’nden ailelere ek destek
Linz şehri de okul çağındaki çocukları olan düşük gelirli ailelere özel bir destek paketi sunuyor. Bu destekte düşük gelirli ailelere 100 euro değerinde City-Ring kuponları dağıtılıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.