Bulgaristan sınırında 241 bin sterlin, 50 bin euro değerinde altın ve 10 silah ele geçirildi Bulgaristan sınırında 241 bin sterlin, 50 bin euro değerinde altın ve 10 silah ele geçirildi

Avusturya’da hükümet evlilik yaşı için belirlenen 18 yaş sınırında istisnaların kaldırılması ve dördüncü dereceye kadar akrabalar arasındaki evliliklerin yasaklanması konusunda ortak bir karar aldı. Yeni düzenlemenin 1 Kasım 2024’de yürürlüğe gireceği belirtildi.

Mevcut düzenlemede16 yaşındaki gençler ebeveynlerinin rızasıyla evlenebiliyordu. Yeni kararla birlikte, kuzenler veya yeğenler ile amca/teyze arasındaki evlilikler de yasaklanacak.

Yurt dışında gerçekleşen küçük yaşta evlilikler veya yakın akrabalar arasındaki evlilikler durumunda, Avusturya mahkemeleri bu evliliklerin tanınıp tanınmayacağını değerlendirecek. 

Adalet Bakanı Alma Zadić (Yeşiller), bu düzenlemeyi “zorla evlilikle mücadeleye katkı” olarak nitelendirirken, Aile Bakanı Susanne Raab (ÖVP) “çocuk evlilikleri ve zorla evliliklere karşı önemli bir adım” olarak değerlendirdi.

Zadić, evlilik yaşını 18’e yükselterek, gençleri koruduklarını belirttiği açıklamasında, uluslararası insan hakları standartlarına da uyum sağlandığını dile getirdi. Raab ise, “Onur kültürü kaynaklı şiddete karşı yıllardır mücadele ediyorum ve bu yasa teklifimize nihayet onay verilmiş olmasından memnunum” dedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş