DÜNYA

Avusturya'da her 4 kişiden 1‘i psikolojik sorun yaşıyor

Avusturya'da her dört kişiden biri psikolojik sorunlarla mücadele ediyor. Ancak bu kişilerin çoğu yeterli sağlık hizmeti alamıyor.

Abone Ol

Kronen gazetesindeyer alan habere göre ülkede yaklaşık her dört kişiden biri psikolojik sorun yaşıyor ancak bu kişilerin büyük çoğunluğu yeterli sağlık hizmeti alamıyor. 

Yeşiller Partili Sağlık Bakanı Johannes Rauch, bu durumu kabul edilemez bulduğunu belirirken, sağlık sigortaları tarafından finanse edilen psikoterapi hizmetlerinin iki katına çıkarılması gerektiğini vurguladı. Rauch açıklamasında, psikolojik tedavinin daha yaygın bir şekilde sağlık sigortası kapsamında sunulması gerektiğini ve bu hizmete ihtiyaç duyanların desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Krizden Sağlıklı Çık Projesi
Yeşiller Partili Rauch, çocuklar ve gençlere yönelik "Krizden Sağlıklı Çık" projesine ilişkin bilgileri paylaştı. Nisan 2022'den beri yürütülen ve Sağlık Bakanlığı tarafından 50,2 milyon avro ile desteklenen proje kapsamında, 21 yaş altındaki 22 binden fazla kişiye ücretsiz 15 seans psikolog veya psikoterapist hizmeti sağlandı. Bu hizmetten yararlanan çocuk ve gençlerin yüzde 95'inde psikolojik sağlıkta iyileşme görüldü.

Daha fazla okul psikoloğuna ihtiyaç var
Avusturya Psikologlar Birliği (BÖP), daha fazla okul psikoloğuna ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Şu anda 1,16 milyon çocuk ve genç için sadece 252 okul psikoloğu bulunuyor. Ayrıca, ağır hastalıklara sahip bireyler için de psikolojik desteğin artırılması gerektiği vurgulandı. Özellikle kanser teşhisi konulan kişilerin yaklaşık üçte birinin psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu ve bu ihtiyacın artan teşhislerle birlikte büyümeye devam ettiği belirtildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.