DÜNYA

Avusturya’da kış lastiği zorunluluğu 1 Kasım’da başlıyor

Avusturya’da önümüzdeki aydan itibaren kış lastiği takma zorunluluğu devreye giriyor. Bu kurala uymayana 60 ila 5000 euro arasında ceza uygulanacak.

Abone Ol

Avusturya’da 1 Kasım 2024 tarihinden itibaren başlayan kış lastiği takma zorunluluğu devreye giriyor. Kış lastiği zorunluluğuna uymayana 5000 euroya kadar ceza verilebiliyor. Avusturya’da kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan 2025 tarihine kadar devam edecek.

Kış mevsiminde kullanılacak olan kış lastiklerinin diş derinliği en az 4 mm ve üzerinde de M+S işaretinin bulunması gerekiyor.

Dört mevsim lastikler, yalnızca M+S etiketine sahip olmaları durumunda kış lastiği olarak kabul edilmekte.

Takmayana 5 bin euroya kadar ceza
Kış lastiği takmayan sürücülere 60 euro para cezası uygulanacak. Ancak, kış lastiği bulunmayan bir araçla kaa yapılması veya diğer sürücü ve yayaları tehlikeye atacak bir durumun yaşanması halinde ceza 5000 euroya kadar çıkabiliyor.

Ayrıca, polis kış lastiği veya kar zinciri takmayan araçları trafikten men etme yetkisine de sahip.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.