DÜNYA

Avusturya’da 'Klimabonus' ödemeleri 2 Eylül'de başlıyor

Avusturya’da 'Klimabonus' ödemeleri hak sahiplerine 2 eylülden itibaren otomatik ödenecek. RSa ve RSb kupon gönderimleri de eylülün ilk haftası başlayacak.

Abone Ol

Avusturya İklim Bakanlığı bu yıl Klimabonus (iklim bonusu) hak sahiplerine ilk ödemelerin 2 Eylül’de başlayacağını ve bu kişilerin yaklaşık yüzde 90’ının doğrudan banka hesaplarına gönderileceği belirtildi.

Bu yıl temel klimabonus miktarı 145 euro. Hanelerin bulunduğu bölgeye göre ödeme miktarları 145, 195, 245 ve 290 euro olarak ödenecek.

Bakanlık açıklamasında günlük olarak yaklaşık 2,1 milyon ödeme yapılmasının planlandığı buna göre tüm ödemelerin eylülün ilk haftasında banka hesaplarına gönderilebileceği belirtildi.

Klimabonus ödemelerini "ülkenin en büyük dijitalleşme projelerinden biri" olarak nitelendiren İklim Koruma Bakanı Leonore Gewessler, bir hafta içerisinde 7,8 milyondan fazla kişinin banka hesaplarına gönderileceğini ve bunun Avrupa içerisinde örnek bir uygulama olduğunu belirtti.

Posta yoluyla gönderilen kuponlar azaldı
Eylül'ün ilk haftasında klimabonus ödemelerinin yanı sıra posta yoluyla kupon gönderimleri de başlayacak. Bu yıl, kişiye özel yaklaşık 847 bin RSa ve RSb mektubunun teslim edilmesi planlanıyor. Kupon gönderimlerinin 8 hafta süreceği belirtiliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.