ALMANYA

Avusturya’da konut fiyatları Almanya, Fransa ve Hollanda'yı geçti

Danışmanlık şirketi Deloitte araştırmasına göre Avusturya’da konut fiyatları Almanya, Fransa ve Hollanda’dan da yüksek.

Abone Ol

Her yıl emlak piyasasında Avrupa ülkeleri arasında karşılaştırma yapan danışmanlık şirketi Deloitte yeni emlak endeksi raporunu yayınladı. Buna göre Avusturya’da emlak fiyatları Almanya ve Fransa’dan da yüksek. 

Rapora göre Avusturya’da yeni dairelerin metrekare fiyatı ortalama 4.920 euro, Almanya’da 4700 euro ve üçüncü sırada gelen Fransa’da 4538 euro. Listenin dördüncü sırasında metre kare fiyatı ortalama 4266 euro olan Hollanda geliyor.

Fiyat skalasının diğer ucunda ise metrekare başına 1,315 euro ile yeni daireler için en düşük ortalama fiyatı kaydeden Bosna-Hersek bulunuyor. Onu, Yunanistan (metrekare başına 1,463 euro) ve Romanya (metrekare başına 1,504 euro) takip ediyor. 

Hiçbir Avrupa ülkesinde metrekare başına 1,000 euro'nun altında işlem fiyatları kaydedilmediği görülüyor.

Büyük şehirler
Deloitte’un yaptığı göre, başkentlere bakıldığında metrekare başına 14.900 Euro ile Paris en pahalı şehir. Metrekare başına 10.900 Euro ile Münih ikinci sırada yer alırken, metrekare başına 8.018 Euro ile Londra üçüncü sırada yer alıyor. 

Avusturya'nın başkenti Viyana ise metrekare başına 6.023 Euro fiyat ile Avrupalı liderlerin oldukça gerisinde 

Amsterdam (metrekare başına 7.850 euro) ve Barcelona (metrekare başına 6.937 euro) şehirleri de pahalı şehirler arasında yer alıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.